Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Mještani traže da se obnovi prometnica

“Cesta je puna rupa i trpimo velike štete na autima”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani Gabajeve Grede, naselja na području općine Hlebine, već duže traže da se glavna cesta obnovi novim asfaltom. Dionica od Hlebina pa sve do samog središta Gabajeve Grede puna je udarnih rupa, a i uz bankine je popucao asfalt, što vozačima stvara velike probleme. Povremeno se, kažu mještani, saniraju udarne rupe, ali od „krpanja“ asfalta nema nikakve koristi jer tom cestom prolaze brojni kamioni pa se vrlo brzo opet pojavljuju oštećenja.

– Cesta kroz naše naselje vodi do šljunčare pa svakodnevno njome prolaze brojni kamioni. Taj teretni promet uzrokovao je oštećenja, a cesta je kompletno asfaltirana prije više od 30 godina. Normalno je da su nakon toliko vremena i svakodnevnog gustog prometa kamiona nastale brojne rupe, ali je žalosno što se asfaltiranje te dionice ne uvrsti među prioritete – priča nam Stjepan Pongrac.

U više navrata, dodaje on, mještani su zatražili od Općine da se skrene pozornost Županijskoj upravi za ceste kako je nužno asfaltirati cestu. Zbog udarnih rupa, ističe Stjepan, nastaju i štete na autima jer je prilikom mimoilaženja nemoguće zaobići oštećenja.

– Pred mojom kućom brojne su udarne rupe, a nastala su i ulegnuća koja nam također stvaraju probleme. Dodatnu štetu trpimo i zbog kamiona jer ih je na toj cesti sve više, a kako je asfalt nikakav, od vibracija nam pucaju i pročelja na kućama – kaže Stjepan Pongrac.

Saniranjem udarnih rupa, naglašava Stjepan, ne može se riješiti problem.

– Potrebno je asfaltirati kompletnu cestu, a nas se očito po tom pitanju stalno zaobilazi – zaključio je Stjepan Pongrac.

Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, ističe kako su dobro upoznati sa stanjem prometnice u Gabajevoj Gredi te da je obnova asfalta krenula prije nekoliko godina. – Ne može se u jednom mahu obnoviti kompletna dionica jer u našem proračunu nema toliko sredstava, a moramo ulagati u cestovnu infrastrukturu i na području 22 općine i tri grada. I u ovoj godini asfaltirat ćemo određenu dionicu i obnova je jedino moguća kroz više faza. Tom cestom prometuju kamioni s registracijama iz drugih županija i voze šljunak u druge županije, tako da nemamo nikakve prihode po toj osnovi, a iza njih nastaju oštećenja na cestama. Nastavit ćemo u skladu s našim financijskim mogućnostima obnavljati cestu i na području Gabajeve Grede – kaže Dragutin Guzalić.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DOSTAVILE KOMUNALCU 18 KILOGRAMA

Članice KUD-a Srce nastavljaju prikupljati plastične čepove u humanitarne svrhe

JUBILEJ

FOTO Udruga žena Otočka proslavila 10. rođendan

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije

SLAVI SE KRAJ SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

FOTO/VIDEO Maturantsko ludilo diljem Podravine i Prigorja


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati