Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Cesta u koprivničkom predgrađu: Moramo se voziti u prvoj ako ne želimo štetu na autima!

Cesta u Bukovačkoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec puna je oštećenja. Brojne rupe stvaraju probleme vozačima, a stanovnici kažu kako moraju dobro paziti da ne oštete svoja vozila. Cesta nije asfaltirana, a nova oštećenja nastala su prilikom izgradnje kanalizacijske mreže.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– I prije radova bilo je udarnih rupa, a sad je cesta toliko oštećena da se moramo voziti u prvoj ako ne želimo zbrajati štete na autima. Upozorili smo gradsku upravu na taj problem i otad je prošlo mjesec dana, a nijedna rupa nije sanirana – žale se Draganovčani.

Nakon svake kiše, dodaju oni, pojavljuju se nove rupe, a kako sad slijede kišna razdoblja, krajnje je je vrijeme da se saniraju sva oštećenja.

– Iz dana u dan cesta ima sve više rupa. Svjesni smo da je nužno izgraditi kanalizacijsku mrežu, ali se onda treba paziti i da se odmah saniraju nastala oštećenja. Neka oni koji odlučuju o sanaciji ceste dođu živjeti u našu ulicu pa će se sami osvjedočiti da je situacija s cestom neizdrživa – kažu Draganovčani.

U susjedno Ulici Radnička cesta problem predstavlja odvodnja oborinskih voda. Na ulazu u ulicu nisu postavljene kanalice pa se kišnica slijeva u dvorišta i na cestu.

– Pokušali smo preko Mjesnog odbora ukazati i na taj problem, ali ništa nije učinjeno kako bi se on riješio. U jednom dijelu ulice postavljene su kanalice, a na samom ulazu ih nema i tu kišnica nema protok. Postavljanje kanalica nije prevelika investicija pa od gradske uprave tražimo da se riješi i taj problem – kažu Draganovčani.          

U gradskoj tvrtki KC vode ističu da će se u sklopu izvođenju radova dionice odvodnje u Bukovačkoj ulici u Draganovcu tijekom studenog obaviti i sanacija prometnice te će se urediti rub ceste.

– Prije nekoliko tjedana obavljeno je ispiranje trase zbog čega su dodatno otkopavana pojedina okna glavnog kolektora, a moguća ulegnuća također će se sanirati u navedenom terminu. Molimo mještane Bukovačke ulice za razumijevanje i strpljenje – navode u KC vodama.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI