Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Četvrta gljivarijada i 17. Dani vrganja: Predstavljena knjiga o otrovnim gljivama

Subota je na Vinici prošla u znaku četvrte po redu Gljivarijade i ujedno 17. Dana vrganja Udruge žena Vinica, koje su za tu prigodu u viničkom Društvenom domu priredile prigodan program kao i nezaobilazan objed s juhom od gljiva i odojkom. Tradicija je to koja se od 2005. godine održava u jesenskom terminu.

– Došlo nam je devet udruga iz nekoliko županija i okolnih gradova. Pokraj druženja, imali smo berbu gljiva u šumi Vinica. Imali smo posjet i redara iz Hrvatskih šuma koji su tražili službene dozvole, odnosno bili su u redovnoj kontroli. No, mi smo naše aktivnosti unaprijed najavili i sve je tu bilo regularno – rekla nam je iz Udruge žena Vinica Slavica Stančec.

Na gljivarijadi je i predstavljena knjiga Otrovne gljive, a predstavio ju je sam autor, predsjednik Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza Branko Bartolić.

– To je znanstveni rad, a namijenjen je liječnicima, studentima i medicinskim te obrazovnim institucijama. U njoj su gljive komparativno posložene, tako da se jasno može vidjeti koja se otrovna gljiva lako može zamijeniti s nekom jestivom vrstom – rekao je za Podravski sam Branko Bartolić, koji je knjigu napisao zajedno s kolegom.

Brojni su uzvanici i gosti, ljubitelji gljiva i njihovih delicija tako imali priliku kvalitetno provesti svoje vrijeme u Koprivnici i uz druženje i branje gljiva također i naučiti nešto novo.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

VRT

Posadite ovo povrće u listopadu i na proljeće ćete ga imati u izobilju

KAJ VELITE?

FOTO Na Podravkinim silosima osvanula ogromna reklama

mještanima se dodatno podigla kvaliteta života

FOTO/VIDEO Podravsko selo dobilo autopraonu, ali ne bilo kakvu…

POTRAŽNJA JE VELIKA

Tvrtke traže više od 300 umirovljenika koji mogu i žele raditi

ŠUMA HRANE URODILA PLODOVIMA

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti održan Zdravi doručak na Cerinama u suradnji s Podravkom

Upišite pojam koji želite pretraživati