Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Četvrta gljivarijada i 17. Dani vrganja: Predstavljena knjiga o otrovnim gljivama

Subota je na Vinici prošla u znaku četvrte po redu Gljivarijade i ujedno 17. Dana vrganja Udruge žena Vinica, koje su za tu prigodu u viničkom Društvenom domu priredile prigodan program kao i nezaobilazan objed s juhom od gljiva i odojkom. Tradicija je to koja se od 2005. godine održava u jesenskom terminu.

– Došlo nam je devet udruga iz nekoliko županija i okolnih gradova. Pokraj druženja, imali smo berbu gljiva u šumi Vinica. Imali smo posjet i redara iz Hrvatskih šuma koji su tražili službene dozvole, odnosno bili su u redovnoj kontroli. No, mi smo naše aktivnosti unaprijed najavili i sve je tu bilo regularno – rekla nam je iz Udruge žena Vinica Slavica Stančec.

Na gljivarijadi je i predstavljena knjiga Otrovne gljive, a predstavio ju je sam autor, predsjednik Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza Branko Bartolić.

– To je znanstveni rad, a namijenjen je liječnicima, studentima i medicinskim te obrazovnim institucijama. U njoj su gljive komparativno posložene, tako da se jasno može vidjeti koja se otrovna gljiva lako može zamijeniti s nekom jestivom vrstom – rekao je za Podravski sam Branko Bartolić, koji je knjigu napisao zajedno s kolegom.

Brojni su uzvanici i gosti, ljubitelji gljiva i njihovih delicija tako imali priliku kvalitetno provesti svoje vrijeme u Koprivnici i uz druženje i branje gljiva također i naučiti nešto novo.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

Edukativno druženje

Branitelji i polaznici COOR Podravsko sunce zajedno uređivali okoliš i pecali

SAVJETI

Zalijte cvijeće kombinacijom ovog ulja i vode i gledajte kako buja

MEĐUNARODNO NATJECANJE ZBOROVA U ŠIBENIKU

FOTO Đurđevčice osvojile zlatnu nagradu žirija

DRŽAVNA SMOTRA

FOTO Puhački orkestar DVD-a Đurđevac ponovno najbolji

Stanovnike očekuje bogat program

Općina Kloštar Podravski slavi svoj dan 


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati