Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Cijelo selo u strahu: Vidjeli su lopove kako skaču s prozora, mještani na “rubu”

Još jedan slučaj drske krađe zadesio je malo podravsko selo Imriovec. Kako smo doznali iz policijskog izvješća, iz obiteljske kuće nepoznati su počinitelji pretprošlog četvrtka otuđili nekoliko tisuća kuna. To je samo još jedan u nizu sličnih slučajeva u Imbriovcu, gdje se zadnjih tjedana često na meti našao mjesni dućan.

Iako smo doznali o kome se ovaj put radi, vlasnici opljačkane kuće nisu željeli davati izjave za medije. No, zato smo doznali detalje ovog događaja od drugih mještana, koji su, kako su nam rekli, sve više u strahu od nemilih događaja koji se sve češće događaju, s povećanim oprezom da se isto ne dogodi i njima. Ukraden je iznos od 300 eura.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Lopovi su iskoristili priliku kad vlasnika nije bilo doma. Bili su na polju. No, vlasnica ih je uhvatila na djelu taman kako su iskakali s prozora njihove kuće. Radi se o novim susjedima koji su u selo doselili prije nekoliko tjedana – rekla nam je jedna od susjeda s kojom smo razgovarali, kojoj također nije svejedno, jer i sama, kao i mnogi suseljani, živi u strahu.

– Ne usudimo se više izaći van, makar na kratko da obavimo nešto jer netko stalno mora biti kod kuće – priča nam susjeda, nadodavši kako mira nemaju ni u noći, zbog buke i glasne glazbe.

– Nekad je policija, ili milicija, kako su ih nekad zvali za vrijeme bivše države po kojoj danas svi toliko pljuju, takve s pendrekom rješavala po kratkom postupku da im više ne bi padalo na pamet krasti, bez suda i zatvora. A danas ih vode za ručicu pazeći da ih ne ozlijede. Rekli smo policiji kad su došli na uviđaj da se nešto mora mijenjati, jer im očito nitko ništa ne smije – ogorčen je jedan drugi susjed.

Dok je službeno za ovaj slučaj kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, trajnog rješenja za učestale provale i krađe u selu, zbog kojih su mještani sve više u strahu, i dalje nema na vidiku.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

JESTE LI ZNALI?

Stavite ovaj začin na krpelja i sam će pobjeći

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati