Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PRIJEDLOG MINISTARSTVA

Rastu cijene usluga javnih bilježnika! Neke čak 150 posto

Ministarstvo uprave i pravosuđa predstavilo je prijedlog novih tarifa javnobilježničkih usluga, koje bi od rujna trebale poskupjeti od 20 do 150 posto, prenosi Poslovni.hr.

Usluge će poskupiti u prosjeku 25 posto, a pojašnjava i da se “pravilnik o privremenoj javnobilježničkoj tarifi mijenja kako bi se revidirao sustav nagrada za najčešće javnobilježničke radnje, a ujedno se širi obuhvat prava javnih bilježnika na naknadu troškova nastalih u vezi s obavljanjem navedenih radnji”.

Ističu pritom da se vrijednost boda za utvrđivanje javnobilježničkih nagrada nije mijenjala od 1994., a povećanje nadležnosti uzrokovalo je povećane troškove poslovanja.

Iako se u većini slučajeva radi o nekoliko eura poskupljenja, ona nisu zanemariva onima koji često i u široj mjeri trebaju javnobilježničke usluge. Primjerice, za čak 150 posto podiže se naknada za izdavanje potvrde o ovršnosti rješenja. Odnosno, umjesto 5,32 eura, koštat će 13,30 eura.

Upis u zemljišne knjige će također koštati 13,30 eura, što je poskupljenje od gotovo tri eura s obzirom na to da je dosad ta usluga koštala 10,64 eura.

FOTO PODRAVSKI LIST

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati