Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OD FUNKCIJE RAVNATELJA MUZEJA SVI BJEŽE KAO OD VRUĆEG KESTENA

Čimin ‘digao sidro’ i ide u nove avanture, novog rješenja nema na vidiku

Velike promjene spremaju se u Muzeju Grada Koprivnice. Naime, najveća i najbrojnija gradska kulturna ustanova, koja posluje na pet lokacija, u potrazi je za novim ravnateljem, nakon što je aktualni Robert Čimin nakon osam godina odlučio „dići sidro“. Ne samo s te odgovorne funkcije, već i Muzeja, čiji je zaposlenik od 2008. godine, jer novi posao čeka ga u đurđevačkoj Podravini, gdje će postati direktor Turističke zajednice područja Dravski Peski.

To nam je Čimin potvrdio, ali ne i razloge odlaska iz Muzeja. Tek nam je rekao da će u srijedu na konferenciji sve detaljno pojasniti. Stoga, što stoji u pozadini svega teško je reći, moguće da je došlo do zasićenja, no činjenica je i to da stvari unutar samog Muzeja ne funkcioniraju najbolje, odnosno da su odnosi pomalo narušeni. Prije nekoliko se mjeseci čak pričalo i o mobbingu, a onda se na sve nadovezala Čiminova trakavica s turističkom šefom Labazanom, koja je danima punila medije. Mnogi će upravo po tom sukobu dvojice šefova gradskih ustanova i pamtiti Čiminov mandat, no treba reći da je diplomirani arheolog iz Virja, ipak, napravio neke pomake i osuvremenio ustanovu.

U osam je godina pokrenuo nekoliko projekata, povećao broj izložbi, povećao je i broj posjetitelja, ali i broj zaposlenih u Muzeju gotovo udvostručio. Također, pokrenuo je obnovu zgrade Muzeja, sredio i za javnost otvorio podrumske prostorije unutar Muzeja, a zalagao se i za određene projekte koji nikada nisu zaživjeli, što ne znači da neće. Bio je pomalo osebujan i drugačiji od prethodnika Marijana Špoljara, u međuvremenu je doktorirao i arheologiju, svoju najveću ljubav, a sad se, eto, iz svega toga odlučio povući.

Mandat mu istječe za manje od mjesec dana, na prvi natječaj, raspisan sredinom veljače, nitko se nije javio, a uskoro se očekuje i drugi. Kandidata zasad nema, iako unutar ustanove ima nekoliko „jakih“ imena poput iskusnih Vesne Peršić Kovač i nekadašnje ravnateljice Draženke Jalšić Ernečić ili, pak, mlade nade Maše Zamljačanec, koju su mnogi vidjeli kao idealnu zamjenu za Čimina. Ima, pak, i onih koji kažu da je najbolje da dođe netko izvana, da se kompletna situacija sredi. Tko god došao, čeka ga puno posla, što su poručili i iz Grada.

– Činjenica je da će se neke stvari u Muzeju morati mijenjati. Nije dovoljno samo to što će doći novi ravnatelj, jer Muzej može i mora bolje. Uskoro ćemo imenovati novo Upravno vijeće, među njima i tri od pet predstavnika Grada, te objaviti ime novog vršitelja dužnosti. Tko će to biti, još uvijek ne znamo. Čimin je tu još jedno vrijeme, zahvaljujemo mu na svemu što je dao za Muzej, bilo je tu puno dobrih stvari, ali promjene su, očito, nužne i tek ćemo vidjeti tko će preuzeti njegovu funkciju. Uskoro će ići drugi natječaj i nadamo se da ovaj put zainteresiranih bude – ukratko je poručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na kraju dodajmo kako u Upravnom vijeću trenutno sijede Maša Zamljačanec kao član iz redova Stručnoga vijeća Muzeja te predsjednik Mario Tomiša, Ivan Andrašić i Ida Bakrač ispred osnivača (Grada). Peta u tom društvu bila je Jelena Kovačić, za koju na stranici Muzeja piše da je u postupku razrješenja. To čeka i sve navedene i ovih bismo dana trebali doznati tko ih mijenja.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati