Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Bila je u planu, ali se odustalo zbog septičkih jama

Čitatelj: “Put prema školi nema stazu za pješake, nemamo se kuda maknuti”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako se na Trgu slobode nalaze i osnovna i srednja škola, a u neposrednoj blizini je i najveći koprivnički vrtić, staza koja od Trga kralja Tomislava vodi prema školi Đuro Ester nema odvojeni dio za pješake, odnosno bicikliste. Na tu se činjenicu na valovima RKC-a požalio jedan od slušatelja, kojega zanima u čemu je problem?

– Osnovna škola Đuro Ester izgrađena je 1957., a 70 godina kasnije nema normalnu stazu za pješake. Napravili su kanalizaciju, nova je vodovodna mreža, ali staze opet nema. Ima tamo susjeda koje su u invalidskim kolicima i nemaju se kamo maknuti dok idu auti prema osnovnoj školi pa zanima me hoće li se ikada riješiti taj problem – upitao je slušatelj. Njegov interes prenijeli smo gradskim službama i dobili odgovor od pročelnika Golubića. Kako je pojasnio, staza je bila u planu, ali su od nje morali odustati zbog tehničkih problema.

– Ti problemi bi znatno poskupjeli investiciju, a pitanje je i koliko bi sve to bilo moguće odraditi zbog određenih infrastrukturnih objekata koji se nalaze uz same zgrade. Da budem konkretniji, radi se o septičkim jamama. Zato smo odlučili od te ulice napraviti zonu smirenog prometa, u malom smo razmaku stavili uspornike prometa i onemogućili da se brzo vozi. Dakle, mislim da se biciklisti i pješaci sukladno tome mogu sigurno kretati, ali pritom i pridržavati uobičajenih pravila – pojasnio je gradski pročelnik i dodao da tamo nikada nisu imali nikakve probleme ni prigovore. Očito ne do sada, no na žalost našeg slušatelja i čitatelja, ništa od priželjkivane staze, kako stvari stoje, neće biti.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati