Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dalić značajno povećala plaće talentiranim i visoko obrazovanim radnicima

Kako doznajemo u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji, od 1. svibnja, Podravka nastavlja s povećanjem plaća svojih radnika, ovaj put su na red došli oni visoko obrazovani.

-U novom valu povećanja, primanja će biti povećana radnicima s visokom stručnom spremom koji su, prema unaprijed definiranim kriterijima i pravilima, prepoznati zbog iznimne radne učinkovitosti i izvrsnosti te inovativnosti i doprinosa poslovnih procesima kompanije – navode u Podravci.

U Podravkinom odjelu za ljudske potencijale “detektirali” su 184 takvih osoba, odnosno 30 posto na VSS poslovima. Njima će se bruto plaća povećati u prosjeku 13 posto, počevši od plaće za svibanj, čija je isplata u lipnju. Podsjetimo kako je Podravka tijekom 2021. počela ciklus povećanja primanja, ponajviše onim radnicima s najmanjim plaćama. U ožujku 2022. nastavljen je rast primanja povećanjem koeficijenata učinaka za sve radnike i koeficijenata složenosti poslova. U nešto više od godine dana Podravka je uložila gotovo 60 milijuna kuna u povećanje materijalnih primanja svojih radnika.

-Ovim ulaganjem Podravka želi dodatno nagraditi talente i visokoobrazovane stručnjake koji svakodnevno ulažu velike napore da našu kompaniju čine još uspješnijom. Podravka cijeni svoje najvrijednije i najučinkovitije zaposlenike koji svojim radom i inovativnošću doprinose da budemo vodeća hrvatska prehrambena kompanija koja uspješno posluje i na zahtjevnom internacionalnom tržištu, a time pokazuje i svoju konkurentnost kao privlačan poslodavac – kazala je predsjednica Uprave Podravke, dr. sc. Martina Dalić, dok su u kompaniji naglasili kako će ovo povećanje također doprinijeti ostvarivanju ciljeva postavljenih kroz „Deklaraciju podrške jačanju profesionalne jednakosti unutar privatnog sektora“ čiji je Podravka potpisnik.

-Prilikom dodjele povećanja plaća radnicima s visokom stručnom spremom posebna je pozornost obraćena na jednaku zastupljenost žena i muškaraca čime se dodatno doprinijelo profesionalnoj jednakosti i jednakosti šansi u Podravki – naglasili su iz Starčevićeve.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati