Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U trenutku napada imao je 2,19 promila alkohola u krvi

Damir (54) je umalo ubio susjeda jer mu nije na vrijeme vratio mikser

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sredinom studenog Damir Veršić (54) iz Plavšinca kraj Novigrada Podravskog nepravomoćno je osuđen za pokušaj ubojstva susjeda, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu odlučilo se žaliti na presudu kojom je 54-godišnjak osuđen na tri i pol godine zatvora. Odvjetništvo smatra da je presuda Županijskog suda u Varaždinu preblaga i da su precijenjene olakotne okolnosti.

– Žalba je podnesena zbog kazne, jer državno odvjetništvo smatra da okrivljeniku nije bilo osnovano ublažiti kaznu ispod propisanog minimuma s obzirom na postojeće otegotne okolnosti u vidu beznačajnog povoda i alkoholiziranosti okrivljenika koji je naoružan nožem ušao u oštećenikovu kuću – stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Probio trbušnu stijenku

Podsjetimo, Veršić je proglašen krivim jer je 5. veljače prošle godine napao 25-godišnjeg susjeda u njegovoj kući. Nožem ga je ubo u trbuh i nanio mu tešku ozljedu, a smrtna je posljedica izbjegnuta pukom srećom. Nakon kraćeg verbalnog sukoba s 25-godišnjim susjedom, Veršić je iz džepa izvadio nož dužine oštrice 7 cm i zadao mu plitku reznu ranu lijeve gornje strane trbuha, a potom i ubodnu ranu donje lijeve strane trbuha. Ubodom mu je probio trbušnu stijenku, a kako je tijekom postupka pokazalo vještačenje, da je Veršić susjeda ubo samo pod minimalno drugačijim kutem, ovaj bi vjerojatno iskrvario do dolaska hitne pomoći. Prvostupanjskom presudom Veršiću je izrečena i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu, a 54-godišnjak je tijekom postupka isticao kako se ne smatra krivim za ono što mu se stavljalo na teret. Tijekom iznošenja obrane kazao je da se ne sjeća točno tih umalo fatalnih događaja.

-Tog dana sam od 8 pa do 13 sati kod drugog susjeda pomagao slagati drva koja je srušio vjetar. Kroz to vrijeme kod njega sam popio pola deci rakije, a kasnije dva ili tri gemišta. Ne sjećam se kada sam došao kući ni zašto sam išao kod drugog susjeda, no u sjećanju mi je ostalo da kada sam došao k njemu, on je ležao na krevetu u dnevnom boravku. Kad sam mu prišao, zamahnuo je prema meni rukom kao da će me udariti, a ničeg drugog se ne sjećam –kazao je Veršić tijekom suđenja, nakon čega je suočen s činjenicom da je prilikom ispitivanja na policiji i kod državnog odvjetništva ispričao posve drugačiju priču.

Umalo fatalni mikser

Veršić je tada kazao da je susjedu otišao kako bi mu vratio mikser koji mu je ranije posudio da bi ga potom ničim izazvan napao nožem. Napadnuti susjed ispričao je pak da je s Veršićem bio u dobrim odnosima, a da je incident zaista izbio zbog miksera.

– Nisam mogao pronaći mikser istog trenutka, rekao sam mu da ću mu ga vratiti kada ga pronađem jer se izgubio. Damir je bio nezadovoljan, počeo je vikati na mene i vrijeđati me, a vidjelo se da je pod utjecajem alkohola. Zatražio sam od njega da izađe van i otvorio je vrata kuće da bi se u jednom trenutku okrenuo prema meni i tada sam osjetio bol u trbuhu. Ugledao sam nož u svom trbuhu, izvadio ga i bacio na pod, a potom sam i sam pao na pod – prisjetio se ovih događaja susjed, a tijekom postupka se ispostavilo da je Veršić u trenutku napada na susjeda bio pod utjecajem alkohola od 2,19 promila.

FOTO google maps

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati