Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOLEKTIVNI UGOVOR Uz bitno veće plaće, djelatnicima vrtića i druge pogodnosti

Dan više godišnjeg, veće dnevnice i otpremnine

Tekst je prvo objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nakon završenih pregovora Grada Križevaca i Republičkog sindikata radnika koji je zastupao djelatnike Dječjeg vrtića Križevci, prošlog je tjedna potpisan i novi kolektivni ugovor. Već je poznato da koeficijenti djelatnicima vrtića čiji je osnivač Grad Križevci bitno rastu i izjednačavaju se s koeficijentima u osnovnom školstvu, što će odgojiteljicama donijeti u prosjeku rast plaće u neto iznosu od 431 eura. Umjesto osnovne neto plaće od oko 860 eura neto, na račune bi im već u srpnju trebala „sjesti“ osnovna plaća veća od 1300 eura. No, sindikalac Ivan Majdak ističe da su se novim kolektivnim ugovorom djelatnici vrtića izborili i za brojne druge benefite.

– Sukladno zakonu, povećano je pravo na plaćeni godišnji odmor s 20 na 21 radnih dana te je na zahtjev sindikata dodan jedan dan plaćenog dopusta roditelju za pratnju djeteta prvi dan u vrtić i prvi dan 1. razreda osnovne škole.

Povećano je uvećanje koeficijenata složenosti poslova s obzirom na ukupni radni staž ostvaren u vrtiću. Prilikom odlaska u mirovinu, radnici imaju pravo na otpremninu u iznosu od 200 eura neto za svaku navršenu godinu rada u vrtiću te u slučaju poslovno ili osobno uvjetovanih razloga radnici imaju pravo na otpremninu u bruto iznosu, a sve s obzirom na dužinu ukupnog trajanja radnog odnosa u vrtiću – istaknuo je Majdak i dodao da su dogovorene isplate jubilarnih nagrada, darova za djecu povodom Božićnih blagdana, solidarne pomoći u slučaju smrti radnika, uže obitelji radnika, teške invalidnosti, za rođenje ili posvojenje djeteta, za bolovanje dulje od 90 dana te za školovanje svakog djeteta umrlog radnika.

– Sindikat je uz isplatu dnevnice za službena putovanja s djecom dodatno dogovorio isplatu dodatka na plaću u iznosu od 25 eura za službeno putovanje u trajanju od jednog dana te 40 eura neto ako se radi o službenom putovanju duljem od jednog dana – zaključio je Majdak

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati