Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Demokracija u Ludensu

Ludens teatar ugošćuje Zijaha Sokolovića i Dražena Šivaka s komedijom Demokracija.

Komedija je napravljena po tekstu i režiji Zijaha Sokolovića, a igra 24. veljače u 20 sati u Domu mladih Koprivnica. Zijah Sokolović je već na prošlom gostovanju s predstavom “CABAres, CABArei” oduševio koprivničku publiku dok je Dražen Šivak Koprivnici  pokazao impresivno glumačko umijeće u predstavi “Mistero Buffo”.

Predstava DEMOKRACIJA je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno ispričana scenska priča o raznim oblicima NEUSPJELE demokracije. Naravno, tu su i priče ili samo bljeskovi ili citati, priče i pričice o tiraniji i tiranima, ali glavni materijal je analiza smisla, svrhe i mogućnosti demokracije, kao do sada najboljeg, iako daleko od savršenog oblika vladavine u državama i društvima. Glavna ideja predstave je da demokracija nije jednom dat model vladavine – nego je to PROCES usavršavanja društvenih odnosa i političkih odnosa. Umjetnički jezik ove predstave je neodoljiv! Igrajući duhovite, kratke scene, s preokretima, komentarima, ironijom i samoironijom, kroz citate poznatih dramskih djela iz povijesti, Dražen Šivak i Zijah A. Sokolović, nas vode, skokovito, nevjerojatno razigrano, slobodno i iskreno, a tehnički savršeno, kao satni mehanizam, bez ijedne greške, kroz svijet kazališta i politike, povijesti i filozofije, sociologije, poezije…ova predstava je postala MODEL da se publika sama preispita i SLOBODNO ODLUČI – u ovom slučaju o izborima, a u sljedećem slučaju o vlastitom životu.
GORAN CVETKOVIĆ, Beograd 2015.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr. Za rezervacije i informacije nazovite 097 7583 367.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI