Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nakon pisanja Podravskog lista riješen problem obitelji Pintić

Denis: Telekom i agencija za naplatu dugova ispričali su se i ponudili povrat novca

Od najmanje tarife kod teleoperatera, do ovrhe nad staricom koja leži u svojoj samrtnoj postelji. To je, u jednoj rečenici, priča o mukama Ane Pintić i njezinog unuka Denisa Pintića iz mjesta Sveti Ivan Žabno, nedaleko Križevaca, koja je nakon pisanja Podravskog lista ipak završila pobjedom malog čovjeka.  Priča je tako započela prije nekoliko godina, kad je Denis svojoj baki Ani, koja je, spomenimo, u 94. godini života, kod Hrvatskog telekoma uzeo mobitel i tarifu za 5,5 eura mjesečno. No, sve to dovelo je do prodaje duga, nastalog na osnovu te tarife, Ane Pintić agenciji za naplatu dugova, a tako i do prijedloga ovrhe. Denis kaže kako obitelj ne bježi od svoje odgovornosti, ali stvar se sada izmakla kontroli.

– Da, uzeli smo mobitel, ali su računi dolazili na krivu adresu. U Zagreb, a ne u Sveti Ivan Žabno, gdje mi živimo. Istina je da se računi nisu plaćali i mi nismo reagirali te je nastao dug. No, u razgovoru s agentima tražio sam da mi pošalju sve račune koji nisu plaćeni, tad su došla tri čeka i ja sam ih platio – naveo je Denis Pintić. No, tu priča nije niti blizu kraja, jer je ubrzo došla obavijest od agencije koja se bavi naplatom dugova, a trošak je tada narastao na 230 eura.

– Došla je obavijest o dugu i prijedlog za ovrhu ako se dug ne plati u određenom roku. Dakle, došli smo od najmanje tarife do ovrhe. Platili smo i taj dug, ali nikako da zatvorimo slučaj – zdvojan je Denis Pintić. Iako su sad vjerojatno sva potraživanja plaćena, Pintićevi ne mogu dobiti konačnu potvrdu o zatvaranju dugovanja, kao niti raskid ugovora s teleoperaterom, čiji su djelatnici stalno inzistirali da razgovaraju s gospođom Anom koj je bila u vrlo teškom stanju.

No nakon našeg pisanja, stvari su krenula nabolje, te nam se ponovo javio i Denis Pintić koji nas je obavijestio da je priča sada konačno završena.

– Htio bih vam se zahvalit na članku vezi moje  Bake Ane Pintić. Teleoperater i agencija za naplatu   su se nakon članka oglasile te se nam ispričale i povukle tužbu ,a agencija za napetu dugova  obećala je vratiti novac – kaza je Denis Pintić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati