Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Detalji pokušaja ubojstva u Starigradu: Svemu je prethodio sukob zbog vešmašine

Franjo Toth (72) i njegov sin Božidar (41), kojeg je hicima iz puške pokušao ubiti, oporavljaju se svaki u svojoj bolnici od posljedica tog strašnog sukoba koji se dogodio pretprošle subote u Starogradskoj ulici u Reki nedaleko od Koprivnice.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Iako smo prije imali informaciju kako je sinu Božidaru Tothu ozlijeđeno oko te da je upravo on prebačen u Zagreb u bolnicu, službeno nam je potvrđeno kako je zapravo riječ o njegovu ocu Franji, kojem liječnici koprivničke bolnice zbog teških ozljeda nisu mogli oko operirati u Koprivnici, već je prebačen u bolnicu u Zagreb. Njegov sin Božidar, kojem je prostrijelio vrat i zamalo ga ubio, nalazi se u koprivničkoj Općoj bolnici u stabilnom stanju. Iz bolnice smo dobili neslužbenu procjenu kako je njegovo stanje “u fazi poboljšanja”. Nakon ranjavanja bio je u stanju inducirane kome, a je li iz nje uveden u stanje svijesti, nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu.

Franjo Toth

Kako vrijeme odmiče od tog strašnog sukoba, tako na vidjelo izlaze neki detalji nesvakidašnjeg obračuna oca i sina koji je završio zamalo fatalno za sina Božidara. Nesumnjivo, on se potukao s ocem Franjom kojem je teško ozlijedio oko nakon čega je izvadio pušku malog kalibra i prema sinu opalio dva hica. Jedan metak pogodio ga je u vrat, a zaista je malo nedostajalo da ga na mjestu ne ubije.

Od osobe koja je blisko povezana s obitelji Toth doznali smo kako se Franjo najprije posvađao sa suprugom Danicom (71), i to oko banalnog razloga. Počeo ju je napadati nakon što je ona uključila perilicu za rublje “da ne troši bez veze struju”. Nakon toga krenuo je u obračun s njom, prijetio joj da će je ubiti, odgurnuo je i pritom lakše ozlijedio po ruci. Nakon toga u majčinu zaštitu stigao je sin Božo koji je odmah krenuo u sukob s ocem. Njih dvoje se otprije ne slažu, a kako je istražiteljima priznala Franjina supruga Danica, oboje su bili popili. Još uvijek nitko iz policije ili tužiteljstva koje vodi glavnu riječ oko pokretanja kaznenog postupka protiv Franje Totha nije rekao niti slovo oko puški pronađenih u Franjinoj kući. Sigurno je kako su puške posjedovane protuzakonito, a kako zbog zdravstvenog stanja nije bilo moguće ispitati Božidara, mora se točno utvrditi koja je puška čija, jesu li obje Franjine ili je li jedna bila u nezakonitom posjedu teško ranjenog Božidara.

Franjina supruga

Dok smo istraživali o okolnostima pokušaja ubojstva, mještani najbliži tom dosta izoliranom domu u Starogradskoj i članovi njihove obitelji rekli su nam kako se radi o vrlo zamršenom i lošem odnosu oca i sina koji je nerijetko završavao teškim svađama i prijetnjama premda policijska evidencija ne pamti intervencije u tom domu. Jedan mještanin Starigrada očito dobro upoznat sa stanjem u obitelji Toth prisjetio se kako je otac sinu Božidaru, kojeg prijatelji zovu Bonzo, “pretil da ga bu ubil iz pištolja ili da ih bu sve dignul plinskom bocom f zrak”.  

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati