Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U VIRJU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZAŽELI - PROVEDI! 3

DEVET ŽENA BRINULO JE O 72 KORISNIKA

Dana 4. kolovoza  2023. godine s početkom u 9 sati u Društvenom domu u Virju, Trg dr. Franje Tuđmana 1, održana je završna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi! 3, kodni broj: UP.02.1.1.16.0412

Ukupna vrijednost projekta bila je 59.056,34 eura (444.960,00 HRK) i u potpunosti je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. temeljem Ugovora zaključenog s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Trajanje projekta bilo je 8 mjeseci, od 16. prosinca 2022. do 16. kolovoza 2023. U razdoblju od šest mjeseci, od 1. veljače do 31. srpnja, bilo je zaposleno devet žena koje su brinule za od 61 do 72 korisnika, starijih ili nemoćnih osoba. Korisnicima su se tijekom tih šest mjeseci osiguravali paketi s higijenskim i kućanskim potrepštinama.

Cilj projekta je u potpunosti ostvaren, s obzirom na to da je bilo zaposleno devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te je time unaprijeđen njihov radni potencijal, ublažene su posljedice njihove nezaposlenosti i povećana je njihova konkurentnost na tržištu rada.

Ostvaren je i cilj da se potakne socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji.                                                        

Obvezni partneri u ovom projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalni rad vezano za ciljanu skupinu žena i za krajnje korisnike, starije i nemoćne osobe. Provedbu projekta provodili smo uz pomoć PORA-e, Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Konferenciji su, uz domaćine načelnika Općine Virje Mirka Peroka i pročelnicu Kristinu Filipović kao voditeljicu projekta, prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predstavnica PORA Razvojne agencije Podravina i Prigorje Ida Očenašek Kovač, v. d. voditelja Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Đurđevac, devet žena ciljane skupine i koordinatorica Biserka Hatadi, predstavnik korisnika gosp. Šoštarić i gđa Martić, kao i predstavnici medija.

Općina Virje zahvaljuje svima na pomoći u projektu i uspješnoj provedbi projekta.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Virje

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati