Djelatnici Općine osposobljeni za upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora

Općina Kloštar Podravski u suradnji sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu provela je edukaciju svojih djelatnika za upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora. Tečaj je uspješno završilo svih 12 djelatnika Općinske uprave, tvrtke Komunalno Kloštar Podravski i Turističke zajednice područja Dravski Peski, a Općina je zasad nabavila i jedan automatski vanjski defibrilator vrijedan 18.000 kuna. Edukacija je provedena na inicijativu dr. Valerije Bartolić, v. d. ravnateljice županijskog Zavoda za hitnu medicinu.   

-Na području Općine Kloštar Podravski imali smo nekoliko slučajeva srčanih udara sa smrtnim posljedicama pa je ovaj projekt od velikog značaja u spašavanju života. S automatskim vanjskim defibrilatorom se može pomoći osobama koje imaju srčani udar do dolaska Hitne pomoći, a zahvaljujući ovom tečaju Općina je dobila i osobe koje su osposobljene za upotrebu tog aparata – kaže dr. Valerija Bartolić.

U planu Općine je i nabava dodatnih automatskih vanjskih defibrilatora kako bi u svakom naselju bili na raspolaganju.

-Odsad će svim manifestacijama i većim okupljanima defibrilator biti dostupan, a zahvaljujemo županijskom Zavodu za hitnu medicinu i dr. Valeriji Bartolić na inicijativi s kojom će Općina dati svoj doprinos u spašavanju života – kaže Nataša Martinčević, pročelnica Općine Kloštar Podravski.    

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI