Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
srušen nekadašnji magazin u goli

Do jeseni garaža za vatrogasna vozila i prostorije za udruge

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nekadašnji Magazin uz sajmište u Goli ipak je u potpunosti srušen. Općina Gola krenula je u projekt rekonstrukcije, ali su analize stručnjaka pokazale da je statika starog objekta znatno narušena te da je najbolje rješenje srušiti Magazin i izgraditi novu zgradu. Prema projektu vrijednom 530.000 eura predviđena je izgradnja garaža za vatrogasna vozila te prostorija i sale koje će koristiti vatrogasci i udruge s područja općine.

– Struka je rekla da je obnova neisplativa i odlučeno je da se Magazin sruši te izgradi potpuno nova zgrada. To će ujedno i ubrzati radove, a neće se odraziti na troškove investicije, što znači da je i dalje vrijednost projekta 530.000 eura – kaže Marijan Lukčin.

Izgradnja garaža, dodaje on, nužna je kako bi vatrogasci dobili odgovarajuće spremište za svoj vozni park i opremu. Na području općine djeluju brojne udruge pa su potrebne i dodatne prostorije za njihov rad.

– Do jeseni će se izgraditi garaža i prostorije za udruge. Dotad su sve udruge koje su za svoje aktivnosti koristile Magazin „preseljene“ u zgradu Općine – kaže Marijan Lukčin.

Uskoro će, ističe Lukčin, početi i uređenje parka u samom središtu Gole nasuprot zgrade Općine. Projektom vrijednim 130.000 eura predviđeno je i uređenje dječjeg igrališta te svojevrsnog amfiteatra koji će se koristiti i za razne manifestacije. – Od ovog tjedna trebali bi krenuti radovi u parku koji ćemo pretvoriti u pravi kutak za druženja mladih obitelji, ali i svih mještana jer smo osmislili i amfiteatar. Nadamo se da će se radovi odvijati prema planu te da će do proslave Dana općine završiti predviđeno uređenje parka – zaključio je Marijan Lukčin.

FOTO: PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati