Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobili više od 670 tisuća kuna za obroke siromašnih učenika

Gradu Križevcima odobren je za financiranje EU projekt Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva na području grada u školskoj godini 2022./2023. ukupne vrijednosti 673.215 kuna, čime su za narednu školsku godinu osigurana sredstva za prehranu ukupno 685 učenika koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

Projekt se provodi u matičnoj i područnim školama OŠ Ljudevita Modeca Križevci i OŠ Vladimir Nazor Križevci te u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

U matičnim školama prehrana će se odvijati u školskoj kuhinji, kao i do sada, gdje će se osiguranjem dodatnih sredstava za prehranu djece u riziku od siromaštva omogućiti veći broj korisnika školske kuhinje.

Zatim, u područnim školama organizirat će se dostava tzv. ”lunch” paketa, vodeći računa da takav obrok osigurava kvalitetnu, raznovrsnu, količinski i nutritivno dostatnu prehranu učenika, sukladno Normativima za prehranu učenika u osnovnoj školi.

Time je Grad Križevci šestu godinu za redom osigurao značajan iznos EU sredstava za poboljšanje standarda učenika osnovnih škola kojima je osnivač.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ODLASCI NA POSAO MOTOROM ZIMI UZELI SU DANAK NA NJEGOVOM ZDRAVLJU

VIDEO Stjepan (73): Koljena mi klecaju i noge “propadaju” same od sebe

MISLI NA ZDRAVLJE

Ako imate problema s visokim kolesterolom, ovaj prehrambeni proizvod morate početi jesti

MISLI NA ZDRAVLJE

Mnogi za nju nikad nisu niti čuli, a jedan je od najmoćnijih prirodnih lijekova na svijetu. Evo o kojoj je biljci riječ


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati