Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobili zeleno svjetlo, vanjski gradski bazeni mogu u izgradnju!

Projekt izgradnje budućih gradskih bazena u Ludbregu dobio je zeleno svjetlo, barem što se tiče studije procjene utjecaja na okoliš, koja je nedavno provedena i koja je javno dostupna na mrežnim stranicama Varaždinske županije. Tako se s ovim otprije najavljenim projektom krenulo korak naprijed.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Podsjetimo, u planu je izgradnja bazena, odnosno bazenskog kupališta zajedno s kamp-odmorištem, a odabrana lokacija nalazi se uz rijeku Bednju sa sjeverne, odnosno Ulice ludbreških branitelja Vukovara s južne strane. Ukupna površina čestice na kojoj će se budući sportsko-rekreativni kompleks nalaziti iznosi 41.292 m2. U sklopu samog kupališta nalazit će se servisna zgrada, tri bazena, od kojih će dva biti s termalnom vodom, kao i plohe predviđene za sunčalište.

Također, u izgradnju kompleksa ulaze još dva kamp-odmorišta, budući da je jedno već izgrađeno prije više od pola godine, te parkiralište s 40 parkirnih mjesta. Iz tvrtke VIA Plan iz Varaždina izradili su Elaborat zaštite okoliša u kojem su na 74 stranice detaljno opisali i naveli cijeli niz čimbenika koji ulaze u mogući utjecaj na okoliš, a iz čega je razvidna povoljna ocjena. Za ulazak u sam zahvat bilo je važno utvrditi geografska, biološka i druga obilježja samog područja, poput opasnosti od potresa i poplava, ali i neposredne blizine staništa divljih životinja kao i blizine kulturnih dobara. Što se tiče utjecaja na zrak, neminovno je ispuštanje štetnih plinova i prašine za vrijeme izvođenja građevinskih radova, no to je očekivano i privremenog trajanja.

Također, mogući su i utjecaji na obližnju rijeku Bednju, no samo u slučaju kvara ili nezgode na radnim strojevima. No, to je stvar nepažnje i pravovremenog reagiranja ako dođe do toga, stoji u elaboratu. Od bitnijih stavki spomenimo još stvaranje buke, koje će imati privremen utjecaj na životinjski svijet te ispuštanje prašine koja bi mogla stvarati probleme tamošnjem stanovništvu. No, ako će se izvođač pridržavati mjera koje su propisane važećom zakonskom regulativom iz područja zaštite okoliša te se voditi načelima dobre inženjerske prakse, većih problema ne bi trebalo biti.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati