Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Maloprodajni trgovački lanci

Dobit dvije dobro poznate tvrtke rasla čak 70 posto!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Tvrtka TP Varaždin, koja je vlasnik lanaca trgovina Kitro, u 2022. godini imala je gotov 392 milijuna kuna prihoda, što je trideset milijuna više nego prijašnjih godina. Dakle, prihodi su rasli 8,85 posto, što je više od rasta rashoda (6,56 posto). Sve to, naravno, prelilo se i u dobit društva, koje je u 2022. godina bilo na velikih 21,2 milijuna kuna, što je povećanje od čak 72 posto od prošle godine. Sve ovo postignuto je sa samo jednim novim prodajnim mjestom u 2022. godini.

No, kako kod Kitroa, tako i kod drugih tvrtki koje se bave trgovinom, vidljivo je da je zaustavljen ciklus koji traje već nekoliko godina, tijekom kojeg je otvoreno na desetke novih trgovina. Kako izgleda, toliko je trgovina da bi otvaranje novih značilo i dolazak u sferu neisplativosti. Upravo zato te tvrtke u budućnosti svoje investicije vide u ulaganju u druge sfere. Tako će TP Varaždin izgraditi jednu stambenu zgradu u Varaždinu s osam stanova, poslovnim prostorom i jednim novim marketom. Također, očekuje se dovršetak preuređenje hotela Turist, čiji je vlasnik ta tvrtka.

Prihodi su rasli i križevačkoj tvrtki Robin, i to sa 165,5 milijuna kuna na 195 milijuna kuna. I ovdje je dobit značajno – s 1,4 milijuna kuna na čak pet milijuna kuna, što je rast čak za sedamdesetak posto. Ono što je također dobra vijest da će Robin u križevačkoj poslovnoj zoni graditi novu pekaru i skladišni prostor, što je još jedna prilika za financijski rat tvrtke. Iako nešto skromnije, prihodi su za respektabilnih devet posto rasli i tvrtki Dergez iz Podravskih Sesveta, i to s 99,7 na 117,7 milijuna kuna, dok je dobit s 1,4 milijuna u 2021. godini pala na 983.466 kuna. No, ta je tvrtka u investicijskom ciklusu te planira izgraditi novi pekarski pogon na svom zemljištu, što bi vjerojatno dovelo do širenja pekarske proizvodnje, novih zapošljavanja, ali i bolje profitabilnosti. Sve tri firme povećale su si broj zaposlenih.

FOTO ARHIVA PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

PODRAVSKI DOZNAJE

Legrađani imaju novog trenera, Čikovića na klupi mijenja legenda podravskog nogometa

JESENSKA MAFINESTACIJA

Udruga žena „Guščarice“ lužđanom u Grabrovnici kroz pjesmu, ples i veselje oživjela tradicijske običaje

KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Poznato je kad kreće isplata mirovina za rujan, iznos će biti nešto manji nego prošli mjesec

Upišite pojam koji želite pretraživati