Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dodijelili prvu potporu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji

Obitelj Đođ prva je mlada obitelj koja je dobila potporu od Općine Kalinovac u sklopu program mjera poticanja rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Ugovor o dodjeli potpore i to u iznosu od 40.000 kuna s Markom Đođom potpisao je Darko Sobota, načelnik Općine. Programom je obuhvaćeno pet mjera koje mladim obiteljima nude pogodnosti u rješavanju stambenog pitanja, a obitelj Đođ ostvarila je potporu za kupnju stana ili kuće koji nisu u vlasništvu Općine. U sklopu te mjere predviđeno je sufinanciranje 20 posto troškova, a najviše do 40.000 kuna.

-Već duže rješavamo stambeno pitanje, a nakon što nam je preko programa APN odobren kredit odlučili smo da ćemo se skrasiti u Kalinovcu jer Općina nudi brojne pogodnosti za mlade obitelji. Ova potpora od Općine će nam dobro doći u opremanju našeg novog doma, a sve više mladih upravo zbog ovih potpora razmišlja o ostanku ili dolasku u Kalinovac. Za pohvalu je i odluka Općine da je dječji vrtić za roditelje besplatan, a za one koji imaju školarce Općina također nudi razne subvencije – kaže Marko Đođ.

Cilj programa je, naglašava Darko Sobota, zaustaviti loš trend s demografskom slikom te zadržati mlade obitelji na području općine i privući nove.

-Za ovu godinu u proračunu smo osigurali 300.000 kuna za program. Vjerujem da će program dati svoje rezultate jer Kalinovac s infrastrukturom, novim modernim dječjim vrtićom i sportskom dvoranom, sadržajima te društvenim i kulturnim životom nudi uvjete za život kao i gradovi u našoj okolici – kaže Darko Sobota.

U sklopu programa nude se i mjere za kupnju građevinskog zemljišta, kuće ili stana u vlasništvu Općine, a cijena koju odredi sudski vještak umanjit će se za 25 posto. Za kupnju građevinskog zemljišta koje nije u vlasništvu Općine, mladim će obiteljima iz općinskog proračuna biti pokriveno 40 posto troškova, a najviše do 20.000 kuna. Programom su predviđene i potpore za rekonstrukciju stanova ili kuća u kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor. Za rekonstrukciju i nadogradnju potpora će iznositi 20 posto troškova, a najviše do 20.000 kuna. Za ulaganje u izgradnju kuća potpora iznosi 20 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 40.000 kuna. 

Pravo na potpore ostvaruju mlade obitelji kod kojih je barem jedan supružnik ili izvanbračni drug mlađi od 35 godina. Potpore mogu ostvariti i samohrani roditelji koji su mlađi od 35 godina.

– Potpore mogu ostvariti i mlade obitelji koje trenutno nemaju prebivalište na području općine Kalinovac, a planiraju na našem području riješiti stambeno pitanje. Kroz mjere smo odredili i uvjete koji se moraju ispoštovati kako netko ne bi manipulirao potporama koje ćemo dodijeliti – kaže Darko Sobota.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

DIO NJIH JOŠ UVIJEK ČEKA ISPLATU POTPORA

Agencija za plaćanja ima obavijest za poljoprivrednike

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Trgovački lanac iz prodaje povlači prehrambeni proizvod zbog otkrivene opasne bakterije

FARMACEUTSKA TVRTKA PRIJAVILA HALMED-U

U tijeku je nestašica poznatih tableta za visoki krvni tlak

NEĆE GA BITI DO VELJAČE IDUĆE GODINE

Farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za snižavanje kolesterola

MISLI NA ZDRAVLJE

Visoke razine kolesterola u krvi mogle bi izazvati još jedan ozbiljan zdravstveni problem

Upišite pojam koji želite pretraživati