Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MEDICINSKE SESTRE KOPRIVNIČKE OPĆE BOLNICE

Dok ne brinu o pacijentima Lucerne pjevaju, a imaju i vlastitu Odu medicinskoj sestri

Medicinske sestre koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek već nekoliko godina povezuje ljubav prema glazbi te probe i nastupi pjevačkog zbora Lucerna. Svoje su pjevačko umijeće predstavile više puta pred širom publikom, no reflektore “pozornice” na sebe su skrenule ovotjednim nastupom na nacionalnoj televiziji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Ružica Evačić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna medicinska sestra koprivničke bolnice i predsjednica zbora Lucerna, objasnila je za RKC da se ideja o pokretanju zbora koji u svojim redovima ima samo medicinske sestre “rodila” pred sedam godina.

– Godine 2017. krenuli smo s organizacijom Kongresa sestrinstva i primaljstva Koprivničko-križevačke i kako smo krenuli s organizacijom ispalo je da kod otvaranja uvijek trebate imati nekog tko će uveličati to otvaranje, koje uvijek kreće s Lijepom našom. Tako smo na jednom zajedničkom sastanku organizacijskog odbora došle na ideju da same napravimo zbor i probamo to otpjevati. Od ranije sam poznavala profesora Josipa Pankarića i pitala ga bi li radio s nama. Na samom početku nije to baš bilo ni zvučalo najbolje, no našle smo se mi koje želimo pjevati, bez audicije i probira znamo li pjevati. On je zbog te naše velike želje i volje pristao i rekao: idemo vidjeti, pa ćemo vježbati – pojasnila je Ružica Evačić te istaknula da je publika koja ih je čuli na Kongresu bila oduševljena pa ih je to i potaknulo da nastave s pjevanjem.

– Sestrama nije problem pjevati jer to dolazi od srca i sa srcem. Dok imamo nastup sve se posloži, naš posao ne trpi, usklađujemo se s našim kolegicama jer je i pjevanje baš kao posao medicinskih sestara timski rad – pojavila je sestra Ružica.

Kad su planovi zbora Lucerna u pitanju očekuje ih uskoro novi nastup u Domoljubu, ali i sudjelovanje na 17. kongresu na nacionalnoj razini u Sheratonu.

Evačić je otkrila da se na jesen nadaju održati i vlastiti humanitarni koncert jer imaju već dovoljno obrađenih pjesama, ali i svoju vlastitu – Odu medicinskoj sestri za koju je riječi napisala sama Ružica, a uglazbio ju je Josip Pankarić.

Foto: HRT

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati