Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
vlasnici opg-ova U SVOJEVRSNOM SU BIJELOM ŠTRAJKU

Domaći poljoprivrednici: “Istjerani smo s tržnice ni krivi ni dužni!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prodavači, vlasnici OPG-ova na ludbreškoj tržnici u svojevrsnom su bijelom štrajku. To se ponajprije odnosi na one koji svoje proizvode prodaju na parkirališnom prostoru izvan same tržnice. Razlog njihovog nezadovoljstva je odluka da se na tom prostoru prestane s praksom postavljanja štandova. Kako su nam rekli, oni su bez najave istjerani s prostora na kojem prodaju godinama i gdje ih njihov kupci već po navici potraže kad trebaju domaćeg krumpira ili graha. No prošlog je tjedna do njih došla obavijest da na svojim sad već uhodanim mjestima ne smiju prodavati. Vlasnici OPG-ova, većinom domaći poljoprivrednici koji svojim mušterijama prodaju kvalitetnu domaću robu, odlučili su pokazati prkos. Oni svoju robu nisu prodavali, ali su svoja vozila ostavili na svom mjestu i dan proveli na tržnici, pokazujući da se neće tako olako maknuti s ludbreškog placa, gdje godinama zarađuju za život.

– Kazali su nam da moramo prodavati unutar same tržnice. No, mi koji prodajemo na vreće, primjerice krumpire, do same tržnice ne možemo sa svojim kombijima jer su prilazi neadekvatni te bi svu robu, i to po nekoliko stotina kilograma, morali ručno prenositi na tržnicu. Uostalom, nema ni mjesta za sve nas, tako da smo dovedeni u situaciju gdje smo zabrinuti za vlastitu egzistenciju – navela nam je jedna od prodavačica na ludbreškoj tržnici.

Sve ovo dogodilo se kad je poznati ludbreški poduzetnik Stjepan Jagić kupio pol čestice, koja čini polovicu spomenutog prostora, koji se dosad koristio za parkiralište ili prodaju na štandovima. Vlasnik čestice bio je grad, kao što je vlasnik i druge polovice čestice. Kako sadašnji vlasnik ima druge planove s ovim zemljištem, kao što je izgradnja stambene zgrade, na što apsolutno ima pravo, upitali smo ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića što će grad učiniti kako bi se spriječilo da zbog nemogućnosti prodaje svojih proizvoda ludreški poljoprivrednici ne odu na neku drugu lokaciju ili se dovedu u situaciju da je njihovo poslovanje ugroženo. Prema odgovoru gradonačelnika, rješenje je pronađeno te bi se prodaja na ludbreškoj tržnici, koja je aktivna srijedom i subotom, uskoro trebala normalizirati.

– Odlukom Gradskog vijeća, a temeljem raspisanog natječaja, prodana je nekretnina 1238/15 k.o. Ludbreg, koja je s čk. br. 1238/2 činila javnu površinu za besplatno parkiranje i djelomično za korištenje za prodaju na vreće na javnoj površini ispred tržnice. Prodajom čestice, prodaja na veće količine, odnosno na vreće, će se kao i do sada nastaviti odvijati na slobodnoj čestici u vlasništvu Grada, a prodaja manjih količina komadno na klupama unutar tržnice, a sve u skladu sa sanitarnim uvjetima – naveo je Dubravko Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati