Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dombaj: Lažu da živim u Koprivnici

Protiv Petra Dombaja, načelnika Općine Drnje, podnesena je anonimna prijava Državnom odvjetništvu jer, prema tvrdnjama iz „anonimke“, ne živi u Drnju, iako ima prijavljeno prebivalište na drnjanskoj adresi. U prijavi se navodi da je još lani u svibnju, kad se kandidirao za drugi mandat načelnika, živio u Koprivnici u stanu čiji je vlasnik njegova supruga, a ne u Drnju čime je svjesno prekršio zakon koji jasno kaže da nitko ne može biti načelnik ili općinski vijećnik ako nema prebivalište na području te općine. Dombaj je zbog toga još lani u rujnu prijavljen policiji, a kako i dalje ima onih koji smatraju da krši zakon, sad je „anonimka“ poslana i odvjetništvu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Utvrđivanje Dombajeva propusta, kažu nam dobro upućeni mještani Drnja, komplicira činjenica da ima prijavljeno prebivalište na području općine Drnje pa je teško institucijama dokazati da krši zakon. Drnjančani koji su upoznati s ovom problematikom također kažu kako učestalo nakon radnog vremena vide da Dombaj odlazi autom prema Koprivnici, što naslućuje da bi navodi iz anonimne prijave mogli biti točni jer njegova supruga i djeca žive u Koprivnici pa je svima nelogično da žive odvojeno i to samo kako Dombaj ne bi kršio zakon.

Isti slučaj donedavno smo imali u Koprivničkim Bregima gdje je bila javna tajna da bivši načelnik Mario Hudić zapravo živi u Koprivnici, no protiv njega nije bila podnesena nikakva prijava i odradio je svoj mandat do kraja bez ikakvih repova.   

U slučaju da se dokaže da Dombaj ne živi na prijavljenoj adresi, automatizmom neće više moći biti općinski načelnik, što pak znači da bi Drnjančani mogli imati i prijevremene izbore za općinskog načelnika.

Petar Dombaj odgovorno tvrdi da ne krši zakon te da ne razmišlja o ostavci jer živi na adresi na kojoj ima prijavljeno prebivalište od rođenja i nikad nije mijenjao adresu na kojoj je prijavljen.

– Lani je policija istraživala moje prebivalište i slučaj su vodili policajci iz Zagreba koji su utvrdili da poštujem zakon, odnosno da živim na adresi na kojoj imam prebivalište. Točno je da moja supruga ima stan u Koprivnici, ali na tu adresu odlazim samo povremeno i to pretežno vikendom – tvrdi Dombaj.

U posljednjih nekoliko mjeseci, dodaje on, zna se dogoditi da ga višednevno nema u Drnju, ali to nije zbog boravka u Koprivnici.

– Moje dijete ima zdravstvene teškoće zbog kojih smo prisiljeni boraviti na liječenju u Švicarskoj. Nekome očito smeta što smo dolaskom na vlast pokrenuli brojne projekte za koje smo povukli europska sredstva pa se sad pokušava na ovaj način obračunati sa mnom. Pitam se zašto ta osoba nema hrabrosti imenom i prezimenom stati iza prijave jer kad bih ja išao nekoga tako prijavljivati, sigurno bih izašao s imenom i prezimenom. Još na početku ovog mandata odlučio sam da se za tri godine sigurno neću kandidirati za načelnika, a kako mogu reći da sam „čist“ u ovom slučaju, ovaj ću mandat odraditi dokraja – zaključio je Dombaj.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati