Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Donesena presuda, poznati trgovački lanac morat će promijeniti ime?

Kako je bivši vlasnik poznatog trgovačkog lanca naveo u svom priopćenju za javnost, nedavno donesenom presudom Upravnog suda Pevex više ne smije koristiti to ime.

– Dobio sam još jednu pravosudnu bitku koja mi daje snagu da ispravim nepravde koje su mi nanesene, da vratim imovinu i ono najvažnije da sperem ljagu sa svojeg imena – poručio je Zdravko Pevec, istaknuvši kako je odbijen prijedlog PEVEX-a, odnosno tužba koju su pokrenuli protiv rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, kojim je poništen njihov žig PEVEX Z20190554.

– Sud je tako odlučio da rješenje Zavoda za intelektualno vlasništvo i dalje ima puni učinak i to bez obzira na to što je protiv tog rješenja PEVEX pokrenuo Upravni spor. Za mene to znači da i dalje mogu slobodno komunicirati da PEVEX nema zaštićen niti jedan žig PEVEX – tvrdi Pevec, čiju izjavu prenosi portal Index.

– Dajte si samo zamislite da nekom pametnjakoviću dođe na um da u Sjedinjenim Državama pokuša pokraj Coca Cole, zaštititi ime Coca Colex. Pametnom dosta, ali očito ne i onima iz novog PEVEX-a koji se i dalje kiti tuđim perjem i koji žele preprodajom moje kompanije višestruko zaraditi i potom se izgubiti – zaključuje Zdravko Pevec.

Dodajmo kako se iz kompanije trenutno nisu oglasili vezano uz izjave nekadašnjeg vlasnika. Hoće li uskoro trgovina morati poslovati pod novim imenom, tek ostaje za vidjeti.

FOTO: Arhiva/trgovački centar Pevex u Koprivnici

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI