Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Donosimo popis većih projekata: Zgrade škole napokon idu u obnovu nakon potresa

Nastavak radova na aglomeraciji, modernizacija javne rasvjete te dovršetak radova na novoj zvjezdarnici samo su neki od projekata koji ove godine očekuju Križevce.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Također, pokraj aglomeracije, u devet naselja na području grada izgradit će se vodovodna mreža. Ukupno 17,8 kilometara vodovodne mreže doći će u naselja Vojakovac, Mičijevac, Čabraje, Vujiće Vojakovačke, Nove i Stare Bošnjane, Ivanec Križevački, Donju Glogovnicu i Osijek Vojakovački. Njihova ukupna procijenjena vrijednost iznosi 127 milijuna kuna, odnosno nešto manje od 17 milijuna eura.

U zadnjem broju našeg lista prošle godine naveli smo kako zgrada Crvenog križa ide u energetsku obnovu, a u obnovu nakon potresa napokon idu i dvije zgrade osnovnih škola: obnavljat će krovište OŠ Vladimir Nazor za što je odobreno oko 1,3 milijun kuna, te zidovi i krovište zgrade OŠ Ljudevita Modeca. Vrijednost radova na toj školi iznosi 7,5 milijuna kuna, odnosno približno milijun eura.

Tako će ove godine napokon sanirati štetu nastalu u prosincu 2020. godine. Također, još se uvijek čeka novi projekt izrade tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije, kao i izvršenje projekta One Sun Connecting North and South, kojim će pojedine javne zgrade dobiti solarne elektrane.

Obadvije zgrade škole idu u obnovu nakon potresa

One će biti postavljene na zgrade Gradskog društva Crvenog križa, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Dječjeg vrtića Križevci, Osnovne škole Vladimir Nazor, sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i nove sportske dvorane u sljedeće dvije godine, a njihova ukupna snaga iznosit će 265 kW.

Za ovu godinu prebačena je obećana izgradnja nogostupa u Zagorskoj ulici, a u rekonstrukciju odlaze Detonijeva ulica, kao i dio Renarićeve. Također, očekuje se nastavak obnove Ulice Ivana Viteza, budući da je prošle godine izvršena prva faza.

U rekonstrukciju također odlazi biciklistička staza u Ulici Nikole Tesle, a gradit će se nova na potezu Tomislavove ulice, Strossmayerova trga, Zakmardija Dijankovečkog i zapadne strane Ulice Franje Markovića.

Kao i svake godine, ići će se u izgradnju, odnosno modernizaciju nerazvrstanih cesta, i to u pojedinim prigradskim ulicama i naseljima, a naročito nakon projekta aglomeracije. Za to su planirana sredstva od gotovo 492 tisuće eura. Također, kako smo doznali, u planu je i novi kružni tok kod budućeg trgovačkog centra u Tomislavovoj čija je izgradnja pri kraju.

Na kraju moramo napomenuti da se ovdje radi o planovima, a kraj godine sudit će koliko su oni bili realni ili ne.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Detalji željezničke nesreće teretnog vlaka za Rijeku

Slupani vagoni u vlasništvu su koprivničke tvrtke, prevozili su žito podravskih ratara!

ŠKOLA ĆE IMATI JEDNOSMJENSKU NASTAVU I NOVU DVORANU

Obnavljat i nadograđivat će se jedna od najvećih škola u državi

HOROR KOD LUDBREGA: SNAHU I SVEKRVU izgrizao MOĆAN PAS

Kod pripreme ručka, napao ih njihov ljubimac, morale ga priklati da se spase!

Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Majstori se "otrijeznili" ali ne do kraja

FOTO: Asfaltirali stazu kao da su pijani pa ju pokušali popraviti. Rezultat je komičan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Upišite pojam koji želite pretraživati