Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
smještajni kapaciteti, wellness sadržaji...

DOZNAJEMO Za obnovu dvorca u Rasinji Županiji dodijeljeno više od 10 milijuna eura

O obnovi, odnosno revitalizaciji dvorca Inkey u Rasinji govori se već godinama, a ta priča sad je postala i službena. Naime, kako doznaje Podravski list, Županiji, koja je od 2019. vlasnik dvorca, dodijeljeno je više od 10 milijuna bespovratnih eura za rekonstrukciju dvorca, koji će uskoro postati prava turistička atrakcija.

Na mjestu derutnih građevina niknut će smještajni kapaciteti s wellness i ostalim sadržajima namijenjenima turistima i posjetiteljima. Prema planu, obnovit će se zgrade samog dvorca i dograditi krila na postojeću zgradu, a osim u unutarnjim sadržajima budući gosti će uživati i u vanjskim, jer je naglasak stavljen na okoliš, odnosno šetnicu po parku uz jezero, gdje će biti i dodatnih sadržaja.

Što se, pak, tiče smještajnih kapaciteta, novi objekt imat će više od 60 ležajeva po sobama i apartmanima na dva kata, spa centar, vinski podrum, restoran, kongresni centar, a uz već spomenuti okoliš uredit će se i parkiralište. Bit će to prvi takav objekt u našoj županiji koji se nalazi izvan grada.

Ukupna vrijednost projekta je nešto je veća od 13 milijuna eura, a kao što smo doznali i u uvodu naveli, Županija će dobiti više od 10 milijuna bespovratnih eura. Inače, riječ je o projektu koji je Županija lani prijavila na natječaj Ministarstva turizma i sporta, a koji je vezan uz NPOO.

Također, dvorac Inkey u Rasinji jedan je od pet projekata vezanih uz Sporazum Sjever, a o kojem će sutra, prilikom dolaska u Koprivnicu, govoriti i premijer Andrej Plenković.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ZAKLJUČAO SE I IZGUBIO KLJUČ

Umirovljenik ne može izaći iz kuće. Vatrogasci i policija na terenu

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati