Drnjanci upoznavali estonski obrazovni sustav

Učenici i učitelji Osnovne škole Fran Koncelak Drnje prošli tjedan boravili su u Tartuu u Estoniji u sklopu Erasmus+ projekta. Započeli su obilaskom vrlo moderne i vrhunski opremljene škole, najbolje u Estoniji, ali i šire.

-Od teretane i saune, učinioca za šivanje i kuhanje, dvorane za izvođenje igrokaza do nekoliko sportskih igrališta, sve to svojim učenicima nudi estonska škola. Veliku pažnju pridaju zdravlju, stoga učenici od prvog do devetog razreda svaki dan imaju sat tjelesne i zdravstvene kulture. Aktivnost koju provode
nekoliko puta tjedno jest sat drame odnosno glume, također važan element u školovanju njihovih osnovnoškolaca – istaknula je koordinatorica projekta Stjepana Kadić te dodala kako su u tjedan dana mnogo toga novoga naučili i otkrili o njihovu obrazovnom sustavu, ali i načinu života.

Na putovanju su bili učenici Vanja Vidak Peić, Leon Lončarić, Ema Eršeg, Katarina Belec i Lana Požgaj te učiteljice Andrea Pandurić, Adela Stilin i Stjepana Kadić.

Foto: ustupila OŠ Fran Koncelak Drnje

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI