Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mora odležati devet mjeseci

Drnjanka dobila odgodu zatvora jer mora popraviti trošnu kuću

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je molbu 43-godišnjakinje iz Drnja za odgodu izvršenja kazne zatvora. Ova je Drnjanka još prije gotovo pet godina na Općinskom sudu u Koprivnici pravomoćno osuđena zbog povrede djetetovih prava. Kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci potom joj je zamijenjena radom za opće dobro, no vrlo brzo nakon što je krenula raditi za opće dobro, 43-godišnjakinja se opustila. Rad za opće dobro izvršila je tek djelomično i to 118 sati, poslije čega je prestala dolaziti na dodijeljeni joj posao, vjerojatno pretpostavljajući da će sustav na nju zaboraviti. Naravno da se to nije dogodilo, već joj je sud opozvao rad za opće dobro i naložio joj je da preostalih devet mjeseci i jedan dan kazne mora odraditi u zatvoru. No, ovoj Drnjanki u zatvor se baš i ne ide pa je podnijela molbu za odgodu kazne zatvora i to zbog radova na kući.

– S obzirom na zimu te na općenito nestabilno vremensko stanje, popraćeno kišom, grmljavinom i olujnim vjetrom, došlo je do potrebe izvršavanja radova izazvanih elementarnom nepogodom na mojoj kući. Budući da ne posjedujem druge nekretnine i to mi je jedini dom, a ondje živim sama, kuću sam prisiljena sama sanirati kako ne bi došlo do još veće štete – istaknula je Drnjanka koja je u prilog molbi priložila fotografije kuće na kojoj je vidljivo kako su rastrgani prozori, postoje rupe u zidovima, nedostaje nekolicina crjepova, kuća prokišnjava i urušava se. Sudsko je vijeće njenu molbu prihvatilo kao osnovanu te je donijelo odluku da se izdržavanje kazne zatvora izvršava na tri mjeseca pa se 43-godišnja Drnanjka sada u Centar za dijagnostiku u Zagrebu mora javiti tek krajem travnja.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati