Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Drnje dobilo jedinstvenu igru: Ne znamo hoćemo li kažnjavati što nema alkohola u krvi, ili ne…

Općina Drnje dobila je svoju verziju društvene igre monopoly i to zahvaljujući kreativnoj Mariji Dombaj. Naime, ona je izradila ploču za popularnu igru s nazivima ulica i naselja na području općine, kao i atraktivnim lokacijama pa nema sumnje da će u Drnju ta igra vrlo brzo postati omiljena.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ideja je nastala prije dvije godine, a već sam izradila monopoly na temu Gospodara prstenova. Na inicijativu brata Josipa izradila sam i naš drnjanski monopoly, a za ulice i naselja ilustrirala sam obilježja po kojima su prepoznatljivi – priča nam Marija Dombaj.

Tako je za Baskovec ilustrirala mlin jer je tu nekad i bio poznati Šarčev mlin, za Torčec je nacrtala koš za kukuruz po čemu je prepoznatljivo to naselje, dok je za Ločku iskoristila table Drnja i Botova s obzirom na to da je to svojevrsna „nesvrstana“ ulica pa je svojom smatraju i Drnjančani i Botovčani, dok se oni izjašnjavaju kao Ločani. Domišljata Marija kao najvrjednija zemljišta logično je odredila igralište Park prinčeva i lokalni kafić Sportsku jer su ta dva mjesta nositelji društvenog života. Njen monoply poseban je i po polju dreger, što znači da će igrač koji završi na tom polju morati izmjeriti promile alkohola u krvi, a to polje smješteno je poslije mosta nad potokom Gliboki, koji je i u stvarnosti omiljen punkt policije gdje provjerava alkoholiziranost biciklista.

– Još nismo u pravilima odlučili hoće li se kažnjavati to što netko nema alkohola u krvi ili to što ih ima. To će ovisiti hoće li se igra igrati kod kuće ili u kafiću – kaže u šali Marija Dombaj.

Drnjanski monopoly uskoro će biti dostupan u kafiću Sportska, a s obzirom na to da je jedinstven, nema sumnje da će biti omiljena igra, pogotovo u zimskim mjesecima.

– Monopoly će biti još jedna naša posebnost, a nadam se da će stanovnici ulica koje sam uvrstila biti zadovoljni ilustracijama jer će pojedina polja mladima dočarati što je nekad bilo u tim dijelovima naših naselja i po čemu su prepoznatljivi – zaključila je Marija Dombaj.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI