Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Velika obljetnica udruge žena

Društvo žena Kamengrad proslavilo 90. godina postojanja

Članice Društvo žena Kamengrad tradicionalnom, 20. po redu manifestacijom „Dani jabuka“ proslavile su i 90. godišnjica postojanja i 40. godišnjica djelovanja Društva žena. Manifestacije je održana jučer u Društvenom domu, u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad, gdje i djeluju. Vrijedne članice Društva izložile su mnogobrojna jela i slastice od jabuka, a tijekom svečanosti priredile su prikaz izrade štrukla na „starinski“, originalan način.

Dugogodišnja predsjednica Društva žena „Kamengrad“ Đurđica Lazar istaknula je važnost održavanja ove tradicije koja povezuje ljude kroz rad i druženje. Napomenula je kako krajem godine planiraju organizirati promociju knjige „Naših prvih 40 godina rada i djelovanja u Društvu žena „Kamengrad“ riječju i slikom 1983.-2023.“ Tijekom manifestacije uručene su zahvalnice članicama Udruge te svim ostalim društvima, tvrtkama i pojedincima koji su na bilo koji način podržavali rad Udruge.

Zahvalnicu za podršku rada Udruge Grada Koprivnice i njega osobno, primio je saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Toliko dugo trajati, opstati, nositi u sebi jednu snažnu energiju mogu samo najhrabriji i najbolji, a to vaša Udruga očito i je. U Koprivnici i okolici ima malo mjesta gdje možemo reći da su iz Udruge žena nastali i vatrogasci i vinogradari i nogometaši te mislim da to najbolje govori koliko je Udruga žena „Kamengrad“ bila ta jedna nit koja vas je sve zajedno spajala i iz koje je zapravo nastao društveni život u Starigradu“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Uime Koprivničko-križevačke županije zahvalnicu je primio župan Darko Koren, koji je ujedno i otvorio manifestaciju „Dani jabuka“  u Starigradu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Proračun Đurđevca za 2024. godinu iznosi 20,6 milijuna eura

Izglasan najveći proračun u povijesti grada

križevačanka podigla tužbu protiv sugrađanina nevena

Iznajmljenim kombijem prevozio ilegalne migrante pa izazvao težak trostruki sudar

TESTIRANJA UTORKOM I ČETVRTKOM

U Koprivnici počelo testiranje na hripavac, otkriven novi slučaj zaraze

POSAO SE NUDI I U PODRAVINI

Poznati trgovački lanac traži preko 200 novih radnika

USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU

Antonija nagrađena za pjesnički talent koji je iskazala na francuskom jeziku

stigla je obavijest cengiza

Željezničko – cestovni prijelaz u vrlo prometnoj ulici sutra se zauvijek zatvara za promet

Upišite pojam koji želite pretraživati