Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka humanitarka poklonila kuću u kojoj će djelovati pučka kuhinja

Đurđevčanka koja zasad želi biti anonimna odlučila se na nesvakidašnji i hvalevrijedan potez. Svoju kuću Ulici Đure Basaričeka, u čijem je podrumu nekad bila i gostionica Stari fijaker, koja je u njenom vlasništvu, donirala je đurđevačkom Gradskom društvu Crvenog križa s kojima je potpisala i ugovor o donaciji, a tijekom prosinca će biti obavljena i službena primopredaja. Do te službene primopredaje donatorica ne želi davati bilo kakve izjave.

Od njenih smo prijatelja doznali da je tijekom cijelog života podržavala razne humanitarne akcije, a kako ima riješeno stambeno pitanje, nije htjela da njeno imanje na kojem je bila i gostionica propada pa se odlučila za nesvakidašnju donaciju.

– Naša prijateljica uvijek pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a i ovom je donacijom pokazala da je velika humanitarka. Ovakvi su primjeri rijetki u današnje vrijeme, a ona je procijenila da je Crveni križ najbolje rješenje za donaciju – kažu njeni prijatelji.

Đurđevačko Gradsko društvo Crvenog križa nema svoje prostorije pa će kuću iskoristiti za uređenje ureda i skladišta. Dio prostora planiraju iskoristiti i za pokretanje pučke kuhinje i socijalne samoposluge koja bi itekako dobro došla potrebitim građanima. Društvo u suradnji s Grad Đurđevcom namjerava izraditi projekt uređenja kuće koji će biti prijavljen za potpore iz fondova Europske unije.

Dubravka Jaković, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa, na skupštini je zahvalila donatorici na hvalevrijednoj donaciji koja će uvelike olakšati budući rad i aktivnosti Društva.

FOTO Darko Imbriša

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati