Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka humanitarka poklonila kuću u kojoj će djelovati pučka kuhinja

Đurđevčanka koja zasad želi biti anonimna odlučila se na nesvakidašnji i hvalevrijedan potez. Svoju kuću Ulici Đure Basaričeka, u čijem je podrumu nekad bila i gostionica Stari fijaker, koja je u njenom vlasništvu, donirala je đurđevačkom Gradskom društvu Crvenog križa s kojima je potpisala i ugovor o donaciji, a tijekom prosinca će biti obavljena i službena primopredaja. Do te službene primopredaje donatorica ne želi davati bilo kakve izjave.

Od njenih smo prijatelja doznali da je tijekom cijelog života podržavala razne humanitarne akcije, a kako ima riješeno stambeno pitanje, nije htjela da njeno imanje na kojem je bila i gostionica propada pa se odlučila za nesvakidašnju donaciju.

– Naša prijateljica uvijek pomaže onima kojima je pomoć potrebna, a i ovom je donacijom pokazala da je velika humanitarka. Ovakvi su primjeri rijetki u današnje vrijeme, a ona je procijenila da je Crveni križ najbolje rješenje za donaciju – kažu njeni prijatelji.

Đurđevačko Gradsko društvo Crvenog križa nema svoje prostorije pa će kuću iskoristiti za uređenje ureda i skladišta. Dio prostora planiraju iskoristiti i za pokretanje pučke kuhinje i socijalne samoposluge koja bi itekako dobro došla potrebitim građanima. Društvo u suradnji s Grad Đurđevcom namjerava izraditi projekt uređenja kuće koji će biti prijavljen za potpore iz fondova Europske unije.

Dubravka Jaković, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa, na skupštini je zahvalila donatorici na hvalevrijednoj donaciji koja će uvelike olakšati budući rad i aktivnosti Društva.

FOTO Darko Imbriša

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI