Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački esperantisti bili na susretu u Škotskoj

Članovi Dokumentacijskog esperantskog centra iz Đurđevca boravili su na posljednjem susretu partnerskih organizacija Erasmus+ projekta Mrežno obrazovanje sada koji je održan u Glasgowu u Škotskoj. Na skupu su razmatrani zaključci o projektu, a tijekom pet partnerskih susreta obrađivane su teme o arhivistici i digitalizaciji tiskane građe, autorskim pravima, hibridnim predavanjima, titlovanju filmova, zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike te o raznim tehničkim zahtjevima za provedbu mrežnog obrazovanja i obrazovanja na daljinu.

Đurđevački sudionici bili su izuzetno aktivni u provedbi projekta pa ne čudi činjenica da ih se poziva u nova partnerstva. U pripremi je volonterski projekt tijekom kojega bi u đurđevačkom Centru sljedeće godine pet mjeseci boravio jedan volonter iz Francuske.

– Dođe li do ostvarenja tog projekta, bio bi to znatan napredak za naš Centar, koji kao nacionalni arhiv hrvatskih esperantista treba suradnike za sređivanje i digitalizaciju arhivske građe. Od Ministarstva kulture i medija nam je pak odobren projekt digitalizacije najznačajnijih esperantskih časopisa koji su izlazili u Hrvatskoj – kažu članovi đurđevačkog Dokumentacijskog esperantskog centra.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI