Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
erasmus projekt "iskorak"

Đurđevački gimnazijalci proveli mobilnost na španjolskom otoku Tenerife

U sklopu Erasmus projekta “Iskorak” pedagoginje Jasne Horvat Vlahović, učenici đurđevačke gimnazije su od 2. do 6. listopada posjetili srednju školu IES Geneto u La Laguni na španjolskom otoku Tenerife.

Kao i svaka mobilnost, tako je i ovo putovanje u egzotičan kraj bio veliki iskorak i neponovljivo iskustvo u kojem su se učenici susreli s vršnjacima iz Španjolske, upoznali njihove obitelji, upoznali drugačiju kulturu i način života, usavršavali jezične kompetencije, upoznali drugačiji školski sustav te provodili pripremljene aktivnosti na engleskom jeziku s učenicima domaćinima.

Tijekom mobilnosti učenici su predstavili školu, grad Đurđevac i Hrvatsku, proveli mali tečaj hrvatskog i španjolskog jezika, proveli pedagoške radionice, razgovarali o važnosti emocija i proveli anketu o emocijama s ciljem usporedbe s rezultatima ankete hrvatskih učenika. Škola domaćin je pripremila vrlo bogati program za sve dane mobilnosti tako da su tijekom svog boravka na Kanarskim otocima članovi tima vidjeli tradicionalne plesove s otočja, sudjelovali u aktivnostima upoznavanja i u sportskim aktivnostima.

Egzotično iskustvo bio je i posjet Nacionalnom parku El Teide u kojem se nalazi i istoimeni vulkan koji je najviša točka Španjolske te treći najviši vulkan u svijetu. Zahvaljujući ljetnim vrućinama koje još vladaju na otoku, sudionici mobilnosti uspjeli su se i kupati u Atlantskom oceanu te se sunčati na plažama s crnim vulkanskim pijeskom, kao i na jednoj od najljepših plaža, Las Teresitas.

FOTO Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

ULJEPŠALI IM NADOLAZEĆE BLAGDANE

Podravka i Dominik Livaković razveselili članove udruge “Veliko srce” vrijednom donacijom

adosti i uzbuđenja nije manjkalo

Sveti Nikola razveselio mališane s područja Općine Pitomača

RASPISAN JAVNI POZIV

Podravska općina sufinancira umjetno osjemenjivanje junica i krava

Upišite pojam koji želite pretraživati