Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
naleto na dječake pa pobjegao, jednog liječnici jedva spasili

Đuro Koren (81) saznao kada će morati u zatvor, njemu je to prestroga kazna

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Đuro Koren (81), koji je sredinom lipnja 2019. godine svojim autom naletio na dvojicu dječaka u Koprivničkom Ivancu i potom pobjegao, pravomoćno je osuđen zbog tog nedjela, a sad je doznao i dan kad se mora javiti na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godinu dana. U ponedjeljak 24. travnja mora se javiti u zagrebački Centar za dijagnostiku.

Đuro se, podsjetimo žalio na presudu te naglasio kako je prestrogo kažnjen, te da je sud pogrešno i nedovoljno utvrdio činjenično stanje. Tvrdio je kako nakon nesreće uopće nije bio svjestan što čini.

– Izricanje zatvorske kazne je stresan i socijalno neprihvatljiv vid kazne s obzirom na težinu počinjenih kaznenih djela – žalio se on. Podsjetimo, jednog od dječaka koje je udario i ostavio ležati od smrti su jedva spasili liječnici.

Cijelo vrijeme Đuro je igrao „ulogu žrtve“, ističući kako za njega nema pravde te da nije namjerno skrivio nesreću, niti je bio svjestan što je napravio.

– Ti su dečki bili nasred ceste, netko je i na njih morao paziti. Triput su mi slali krv u Zagreb samo da mi uvećaju troškove. Zašto meni daju zatvor, a vozač taksija koji je na mene naletio autom dobio je pola godine uvjetno i odmah je mogao voziti – ogorčen je bio tijekom suđenja Đuro.

Đuro se branio kako je bio u Kunovcu kod šogorice te je krenuo put Koprivnice kada je ispred sebe vidio dvoje djece koja su se biciklima kretala sredinom ceste.

– Kako bih izbjegao nalet na djecu, krenuo sam autom više udesno pa zahvatio bankinu. To me je odnijelo u kanal. Zatim se vratio na cestu, a poslije toga ničega se ne sjećam – kazao je Koren koji nije išao obitelji kako bi se ispričao i pokajao, te posjetio nesretno i stradalo dijete, čak se niti raspitao kako mu je.

Bijegom s mjesta nesreće okrivljeni Đuro je, kako je naveo sudac u presudi, „svirepo i bešćutno napustio mjesto nesreće kako bi izbjegao kaznenu odgovornost za ono što je počinio.“ Podsjetimo, tada osmogodišnji dječak bio je životno ugrožen. Dobio je po život ozbiljne ozljede glave, zbog čega je bio prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj gdje je na kraju i uspješno operiran.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati