Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dvije osnovne škole biraju nove ravnatelje

U idućim danima trebalo bi biti poznato tko će postati novi ravnatelj Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, nakon odlaska dugogodišnje ravnateljice Gordane Gazdić Buhanec.

Sudeći prema informacijama koje neslužbeno doznajemo, Školski odbor trebao bi se sastati danas i po prvi put pregledati pristigle prijave.

Članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

Naime, sedmeročlani Školski odbor odlučuje tko će zasjesti na mjesto ravnatelja, a iz nekoliko izvora doznajemo kako je na natječaj stiglo više prijava. Već se tjednima u kuloarima šuška o imenima kandidata, a jedno od njih koje je „isplivalo“ je ono profesora povijesti Darka Sočeva, koji je, tvrde njegovi kolege, izgledan kandidat. Doznajemo i da se spominjalo ime Gorana Viška, profesora biologije i kemije, inače istaknutog županijskog povjerenika Sindikata hrvatskih učitelja, međutim on, kako samo na kraju saznali, ipak nije poslao svoju prijavu.  

Prema natječaju Školski odbor najboljeg kandidata mora potvrditi u roku od 45 dana od završetka natječaja, a to je druga polovica rujna, no s obzirom na početak nove školske godine, za očekivati je kako će to biti „odrađeno“ prije kraja roka, dakle u sljedećih desetak dana.

Gordana Gazdić Buhanec ravnateljica je Nemčićima bila čak 25 godina.

-Izuzetno sam sretna i ponosna jer me na ovu životnu ulogu nitko nije pripremao. Kako je s godinama rasla škola, tako smo se i mi sami razvijali i postajali sve bolji i bolji. Nastojali smo napraviti školu iz snova koja će biti lijepa, zdrava i zelena. Školu u koju će djeca voljeti dolaziti danju i noću, školu u kojoj će svako dijete pronaći nešto u čemu će uspjeti. Mislim da smo u tome uspjeli – kazala je uskoro bivša ravnateljica Gazdić Buhanec u vrlo emotivnom govoru prilikom proslave Dana škole u prepunom Domoljubu.

Još jedna koprivnička škola mora birati novog ravnatelja i to nova, četvrta Osnovna škola Podolice. Privremena ravnateljica, uime Grada, je Ida Bakrač, a nakon što Školski odbor koji bi se trebao formirati u narednim danima imenuje privremenog v.d. ravnatelja ili ravnateljice, slijedi formalni natječaj za izbor ravnatelja.

Dodajmo i kako je svečano otvorenje nove škole vrijedne 60-ak milijuna kuna, u čije će klupe sjesti gotovo 400 učenika, najavljeno uoči nove nastavne godine, sredinom sljedećeg tjedna.

Foto: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati