Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

E-TWINNING PROJEKT U SMIJEŠKU: Mali „mozgači“ predstavili izumitelje

Polaznici programa za potencijalno darovitu djecu Mozgalica, u suradnji sa psihologinjom Mirjanom Skukan i voditeljicom programa Valentinom Kovaček Mikulan, uključili su se u međunarodni eTwinning projekt “Pokusi su nova fora 3” .

-Kako polaznici programa pokazuju velik interes za pokuse i istraživački rad, ovaj projekt bio je i logičan izbor za njih. Projekt je uklopljen u godišnji Plan i program za potencijalno darovitu djecu Mozgalica i provodit će se tijekom cijele pedagoške godine – rekli su iz Mozgalice u dječjem vrtiću Smiješak i dodaju kako će djeca raditi individualno, u paru i u skupinama te će u sklopu projekta surađivati i s drugim vrtićima i školama uključenim u ovaj projekt putem video konferencija ili posjeta.

Jedna od projektnih aktivnosti jest i obilježavanje Međunarodnog dana izumitelja, stoga su djecu potaknuli da prezentiraju izumitelja/icu koji/a ih se najviše dojmio/la.

-Djeca su sama ili uz pomoć voditeljice prezentirala izumitelje pa smo saznali da je Edward Johnson američki izumitelj lampica za bor, Nikola Tesla izumitelj više od 500 izuma, Claude Chappe, francuski izumitelj koji je 1794. godine izumio prvi semafor koji je bio upravljan ljudima, Hedy Lamar, glumica i izumiteljica koja je osmislila semafor, Joža Batalekov, izumitelj kravate, Zlata Bartl, izumiteljica Vegete. Razgovarali smo i o izumitelju sata i o djeci omiljenoj igrici Super Mario – doznajemo u vrtiću Smiješak.

Nakon prezentacije, djeca su izrađivala svoje izume iz pedagoški neoblikovanog materijala. Izrađivali su u grupi, parovima, a najviše “izuma” osmislili su pojedinačno. Pred njima su mjeseci u kojima će se baviti brojnim aktivnostima, suradnjama, a nadaju se i izletima, a sve to za poticanje cjelovitog razvoja potencijala djece.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

OD KOGA/ČEGA BJEŽI!?

Ludbreškom Podravinom sinoć lutao pajcek

KOGA VODITE?

Wellness programi u Spa centru Cerine – maksimalan užitak i mir kakav zaslužujete

BELUPO sudjelovaO u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek.

Farmaceutskom divu zahvalnica za prikupljenih pola tone plastičnih čepova

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

Opasan po zdravlje pojedinaca

Lidl ima važnu obavijest za kupce jednog popularnog božićnog proizvoda

Upišite pojam koji želite pretraživati