Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OBRAT PRIČE

Evakuirali školu jer je smrdjelo iz kanalizacije

Svi učenici i nastavnici danas su hitno evakuirani iz osnovne škole Fran Koncelak u Drnju. Evakuacija je obavljena jer se nekoliko učenika požalilo na suzenje iz očiju i iritaciju grla kao posljedice kontakta s plinom nepoznatog podrijetla. Kako su nastavnici koji su došli na mjesto gdje se događaj zbio, a radi se o toaletu, također osjetili čudan miris, odlučeno je da se obavi hitna evakuacija.

Tako je odlučeno jer je postojala mogućnost da se radi o curenju prirodnog plina iz instalacija, što je potencijalno vrlo opasno. Evakuacija je provedena prema pravilima koja se primjenjuju u takvim situacijama, a na mjesto događaja brzo su stigle hitne službe, vatrogasci DVD Torčec, JVP Koprivnica, kao i policijski službenici te zaposlenici plinskog distributera. Brzom inspekcijom utvrđeno je da se ne radi o curenje plina, već, kako se uspostavilo, kemijskom procesu iz kanalizacije.

Prva vijest bila je da je jedan od učenika u školu donio spremnik s plinom sličnim suzavac te ga raspršio po zahodu, a to nam je neslužbeno potvrđeno iz dva izvora. Plin je, tada navodno izazvao iritaciju očiju i dišnih puteva kod pojedinih učenika, no bez ozbiljnih posljedica. No policijski izvidi pokazali su drugačije, te demantirali prvu vijest koja je, možda bila proizvod dječje mašte ili se još nije raspolagalo sa svim činjenicama.

– U sanitarnom čvoru objekta očitana je manja koncentracija amonijaka u predjelu odvoda, a s obzirom na lokaciju detekcije, ne radi se o vanjskim utjecajima ili ljudskom djelovanju, već kemijskim procesima unutar sustava kanalizacijske odvodnje koji izazivaju širenje neugodnog mirisa – poručili su iz PU Koprivničko-križevačke.

Sve u svemu, srećom učenici su vrlo brzo zaboravili na suzne oči, jer su dobili prijevremeni dopust i započeli svoje zimske praznike nekoliko sati prije plana.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine

radovi u tijeku

Novom stazom spojit će se Đurđevac i Čepelovac


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati