Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Evo koliko je Hrvata u blokadi

Jeste li znali da je krajem mjeseca siječnja ove godine u Hrvatskoj 227.519 građana imalo blokirane račune. U očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirano je 227.519 potrošača, što je za 0,5% manje nego u prošlom mjesecu, a 5,4% manje nego prije godinu dana.

Prema podacima iz Fine, ukupan dug građana s blokiranim računima krajem siječnja iznosio je 3,2 milijarde eura. Također, najveći dug u iznosu od 700 milijuna eura, bez kamata odnosio se na dug potrošača prema bankama kao vjerovnicima te je iznosio 800 milijuna eura.

Ako je vjerovati podacima Fine, na mjesečnoj se razini bilježi pad broja i iznos duga i kod pravnih i kod fizičkih osoba. Tako je krajem mjeseca prosinca prošle godine broj pravnih osoba koje nisu podmirile dospjele osnove za plaćanje manji za 5,7%, a iznos njihovih neizvršenih osnova za 2,3 posto. Dok je broj fizičkih osoba krajem siječnja u odnosu na kraj 2022. godine  manji za 0,3%, , a iznos njihovih neizvršenih osnova za 1,5 posto, piše Poslovni dnevnik.

FOTO: twitter/svakodnevno

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI