Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Felak: Brza cesta bila bi u Kloštru da nije bilo SDP-a

– Brza cesta prema Koprivnici tema je na spomen koje bi naši političari trebali, bez obzira na to kojoj stranci pripadaju, samo pognuti glavu i u pozadini pokušati spasiti što se spasiti da – a ne davati šaljive i cinične izjave te se prepucavati oko jezičnog značenja i konteksta izrečenog.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Pogotovo u vrijeme kad naši susjedi otvaraju ili kreću u slične projekte. Naime, protekli tjedan Ministarsvo graditeljstva izdalo je građevinsku dozvolu za čvor Špišić Bukovica – Virovitica, dionicu brze ceste prema Bjelovaru. 

Nažalost, mi u Koprivnici protekli smo tjedan opet bili svjedoci političkog folklora, a sve se “zakuhalo” na sjednici Županijske skupštine. Miodrag Plantak, član HDS-a, požalio se kako se cesta prema Kloštru Vojakovačkom još nije počela graditi, unatoč dolasku Andreja Plenkovića na “tzv” otvorenje radova.

– Treba li u Koprivnici doći na vlast HDZ da se počne s gradnjom – upitao je Plantak, retoričiki, cinično – ne sluteći da će dobiti odgovor.

– Vjerojatno jest tako – dobacio je otprilike predsjednik Županijske skupštine Damir Felak iz HDZ-a, što je pak postfestum izazvalo revolt u SDP-u.

Nakon prospavanih noći, županijski SDP medijima je poslao priopćenje.

– Ovakvu izjavu mogao je dati samo netko tko je politički potpuno neodgovoran, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Ova je izjava, osim što je neprimjerena i skandalozna, istovremeno i protuustavna i protuzakonita, a u naravi pokazuje politički duh kakav vlada u HDZ-u – stoji u priopćenju socijaldemokrata koji dodaju kako se “formula dobrog života koju gospodin Felak primjenjuje u vlastitom slučaju, svodi na HDZ-ovu iskaznicu kao ključ za vrata raja”.

U nastavku priopćenja SDP se bavi Felakovim političkim i karijernim portfeljom koji svi znamo, te su se na kraju i upitali:

– Sudimo li po intenzitetu radova na ugovorenoj izgradnji dionice brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački, ispada da nije samo Koprivnica taoc HDZ-ove vlasti, već cijela Koprivničko-križevačka županija.

I za kraj su bocnuli Felaka i njegov HDZ.

– Sudeći po rezultatima na nedavno održanim izborima za Vijeća mjesnih odbora Koprivnice jasno je da HDZ u Koprivnici neće još jako dugo preuzeti vlast.

Damira Felak pak kaže da SDP izvrće stvari i da on to nije rekao.

– To je rekao vijećnik Plantak, a moja izjava u šali je bila da je “možda tako”. SDP-ovo prioćenje nakon toga, napad na mene osobno, služi na čast tim skojevcima koji vladaju ovdašnjim SDP-om – dobacuje “lopticu” Felak.

Kad je već bila riječ o brzoj cesti, prvi čovjek Skupštine Felak je siguran: – Uvijek sam se zalagao za brzu cestu, a javnost mora znati da bi ona već bila u Kloštru Vojakovačkom da SDP nije došao na vlast u državi i poništio tadašnji ugovor i “skratio” brzu cestu do Križevaca. Mi u HDZ-u smo taj projekt počeli, a oni su ga očito htjeli maknuti iz svih planova – domeće Felak.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI