Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Felak: Brza cesta bila bi u Kloštru da nije bilo SDP-a

– Brza cesta prema Koprivnici tema je na spomen koje bi naši političari trebali, bez obzira na to kojoj stranci pripadaju, samo pognuti glavu i u pozadini pokušati spasiti što se spasiti da – a ne davati šaljive i cinične izjave te se prepucavati oko jezičnog značenja i konteksta izrečenog.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Pogotovo u vrijeme kad naši susjedi otvaraju ili kreću u slične projekte. Naime, protekli tjedan Ministarsvo graditeljstva izdalo je građevinsku dozvolu za čvor Špišić Bukovica – Virovitica, dionicu brze ceste prema Bjelovaru. 

Nažalost, mi u Koprivnici protekli smo tjedan opet bili svjedoci političkog folklora, a sve se “zakuhalo” na sjednici Županijske skupštine. Miodrag Plantak, član HDS-a, požalio se kako se cesta prema Kloštru Vojakovačkom još nije počela graditi, unatoč dolasku Andreja Plenkovića na “tzv” otvorenje radova.

– Treba li u Koprivnici doći na vlast HDZ da se počne s gradnjom – upitao je Plantak, retoričiki, cinično – ne sluteći da će dobiti odgovor.

– Vjerojatno jest tako – dobacio je otprilike predsjednik Županijske skupštine Damir Felak iz HDZ-a, što je pak postfestum izazvalo revolt u SDP-u.

Nakon prospavanih noći, županijski SDP medijima je poslao priopćenje.

– Ovakvu izjavu mogao je dati samo netko tko je politički potpuno neodgovoran, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Ova je izjava, osim što je neprimjerena i skandalozna, istovremeno i protuustavna i protuzakonita, a u naravi pokazuje politički duh kakav vlada u HDZ-u – stoji u priopćenju socijaldemokrata koji dodaju kako se “formula dobrog života koju gospodin Felak primjenjuje u vlastitom slučaju, svodi na HDZ-ovu iskaznicu kao ključ za vrata raja”.

U nastavku priopćenja SDP se bavi Felakovim političkim i karijernim portfeljom koji svi znamo, te su se na kraju i upitali:

– Sudimo li po intenzitetu radova na ugovorenoj izgradnji dionice brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački, ispada da nije samo Koprivnica taoc HDZ-ove vlasti, već cijela Koprivničko-križevačka županija.

I za kraj su bocnuli Felaka i njegov HDZ.

– Sudeći po rezultatima na nedavno održanim izborima za Vijeća mjesnih odbora Koprivnice jasno je da HDZ u Koprivnici neće još jako dugo preuzeti vlast.

Damira Felak pak kaže da SDP izvrće stvari i da on to nije rekao.

– To je rekao vijećnik Plantak, a moja izjava u šali je bila da je “možda tako”. SDP-ovo prioćenje nakon toga, napad na mene osobno, služi na čast tim skojevcima koji vladaju ovdašnjim SDP-om – dobacuje “lopticu” Felak.

Kad je već bila riječ o brzoj cesti, prvi čovjek Skupštine Felak je siguran: – Uvijek sam se zalagao za brzu cestu, a javnost mora znati da bi ona već bila u Kloštru Vojakovačkom da SDP nije došao na vlast u državi i poništio tadašnji ugovor i “skratio” brzu cestu do Križevaca. Mi u HDZ-u smo taj projekt počeli, a oni su ga očito htjeli maknuti iz svih planova – domeće Felak.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ovaj čovjek velikog srca jedan je od rekordera po broju dobrovoljnih davanja krvi

FOTO Ivan (64): Koljena su mi se potrošila od puno seksa!

GARDENOLO SPIDER

FOTO Najveća pitomačka kompanija osnovala tvrtku – kćer

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

s 25 na 10 eura, nije loše

FOTO Rešo na popustu za ratnog veterana

PREDSTAVLJA OPASNOST

Državni inspektorat ima obavijest za roditelje čija djeca imaju ovu igračku

USKORO JOŠ JEDNA, ALI OVAJ PUT RETRO REKLAMA

VIDEO Što to dva mladića upravo oslikavaju na Podravkinim silosima?

Upišite pojam koji želite pretraživati