Ferdinandovac dobio duhovno-poučnu stazu

Bratovština svetog Ferdinanda u suradnji s Općinom Ferdinandovac i Turističkom zajednicom područja Dravski peski priredila je i službeno otvaranje duhovno-ekološko-poučnog puta svetog Nikola. Staza je duga 14,5 kilometara, a predviđena ruta je kružna i to od središta Ferdinandovca do kipa svetog Nikole kojeg su na svojevrsnom izletištu u predjelu Poljic uz rijeku Dravu postavili Dravski dečki te povratno do crkve svetog Ferdinanda. Novu atrakciju kod kipa svetog Nikola blagoslovio je ferdinandovački župnik Daroslav Benjak koji je predvodio i misno slavlje. Na stazi su postavljene i interpretacijske table koje, uz duhovne poruke, predstavljaju i prirodne ljepote.

-Staza je osmišljena kako bi putnik koji njome hoda jednostavno uživao okružen ruralnom sredinom, šumama, poljima i rijekom Dravom – kaže vjeroučitelj Robert Ščuka.

Foto: Zdravko Benko i Marta Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI