Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ferdinandovčani uče o robotici

Strukovna škola Đurđevac organizirala je još jedan Dan otvorenih vrata koji je iskorišten i za predstavljanje projekta Robotico u sklopu kojeg su đurđevačkoj školi partneri i osnovne škole Ferdinandovac i Csurgo iz Mađarske. Projekt vrijedan 237.000 eura financira se kroz program prekogranične suradnje, a svrha je povećati interes učenika u osnovnim školama za STEM područje i upis učenika u srednje škole u STEM području kroz izradu dva izvannastavna programa za profesore i učenike te izradu priručnika za učenike u području robotike, mehatronike, astronomije, programiranja i 3D modeliranja.

U sklopu projekta dosad je održano i šest zajedničkih kampova o robotici, a do kraja provedbe će biti priređena još dva i to u mađarskom Csurgu krajem ovog i početkom idućeg mjeseca. Zahvaljujući projektu u Osnovnoj školi Ferdinandovac je opremljena i informatička učionica, dok će na kraju biti organizirano i zajedničko studijsko putovanje u Njemačku na sajam robotike.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati