Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
IZ RIJEKE DOSELILI U LEGRAD

FOTO Amra Stipić: Tu imamo lijepu kućicu i malo zemlje, suprug i ja uživamo u mirovini

Odbacivanje plastike iz svakodnevne upotrebe i vraćanje prirodi sve je popularniji trend, a jedan takav svijetli primjer ostalima može se pronaći u Legradu, i to petkom na sajmu u centru mjesta. Jedna od njih je Amra Stipić, koja od papira i kartona izrađuje originalne košarice i kutije koje na prvi pogled ne izgledaju da su izrađene od recikliranog materijala. Uz to, tu su i platnene vrećice od odbačene tkanine. Amra se sa suprugom doselila u Legrad gdje provodi umirovljeničke dane, ali, kao što smo i sami mogli vidjeti, ne miruje. Pokraj već spomenutih košarica i vrećica, kod nje se mogu kupiti balzami i kreme, sve iz kućne radinosti, prema tradicijskom receptu.

– Sve što pravim uzimam iz svog vrta. Sadim i neven od kojeg radim i ulje, kao i smilje. Imam i pčelinji vosak – govori nam Amra, koja je nedavno u Legradu pokrenula i svoj vlastiti obrt.

– Imam i male šumeće bombice s maslinovim uljem i ostalim sastojcima, za kupke u kadi ili ako želite odmoriti vaše noge – priča nam Amra, koja je u Legrad stigla iz Rijeke. Tu su, kako kaže Amra, pronašli svoj mir, uz kućicu imaju i svoj vrt kao i nešto zemlje. Amra je tako primjer kako se i u mirovini može ostati aktivan, a mala dopuna mjesečnom budžetu samo je dodatna nagrada za sav trud i rad.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati