Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Prijavljeno je bilo gotovo tri stotine uzoraka

FOTO Bijeli pinot Mirka Škudara šampion je izložbe vina u Kloštru Podravskom

Pinot bijeli Mirka Škudara iz Suhe Katalene šampion je 29. izložbe vina Kloštar Podravski koju je organizirala tamošnja Udruga vinogradara i voćara Šiljer. Konkurencija je bila iznimno jaka jer prijavljeno je gotovo tri stotine uzoraka, a hobist Škudar slavio je i u konkurenciji brojnih profesionalnih vinara. Njegov bijeli pinot osvojio je čak 90 bodova,

-Iako se vinogradarstvom bavim dugo, ovo mi je tek treća izložba vina na koju sam poslao uzorke. Vinograd imam u Suhoj Kataleni, u predjelu Boričevci, a osim bijelog pinota proizvodim zeleni silvanac. Nisam profesionalac, hobist sam i imam mali vinograd, 600 trsova, a lijep je osjećaj u ovakvoj konkurenciji biti izabran za najboljeg – istaknuo je Škudar u društvenom domu u Kozarevcu gdje su se u subotu dijelile diplome i priznanja nagrađenim vinarima.

Podijeljeno je ukupno 89 zlatnih priznanja, što znači da je gotovo svaki treći prijavljeni uzorak doslovce oduševio ocjenjivačku komisiju čiji je predsjednik bio Franjo Majnarić. Najviše je ipak bilo srebrnih priznanja, a Boris Bobonj, predsjednik Udruge Šiljer istaknuo je da je tek malen broj prijavljenih uzoraka odbačen.

-Imali smo gotovo 90 zlatnih medalja i stvarno smo zadovoljni ovogodišnjom izložbom. Odazvao se velik broj što profesionalnih, što amaterskih vinogradara i imali smo zaista iznimnu kvalitetu. Uzorci su uglavnom iz Podravine, no imamo i goste iz Istre, ima ponešto i uzoraka iz virovitičkog i bjelovarskog područja, a lijepo je vidjeti da su naši vinari i u teškoj godini kao što je bila prošla uspjeli proizvesti tako kvalitetna vina. I naš kraj je poznat po kvalitetnim vinima, pogotovo poznata vina s pijeska koja su s obzirom na kvalitetu premalo promovirana u hrvatskim vinarskim krugovima i trebali bismo svi skupa još više poraditi na promociji naših vina – istaknuo je Bobonj.

FOTO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati