Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Kandidati SDP-a na izborima za Europski parlament predstavili se u Koprivnici

FOTO Borzan: Naša vizija je pravedna, poštena i sigurna Europa u kojoj žive ravnopravni građani

Kandidati SDP-ove liste na izborima za Europski parlament predstavili su se danas u Koprivnici. Nositeljica liste Biljana Borzan, četvrti na listi i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te 12. na listi Tonino Picula čiji su domaćini bili saborski zastupnici, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednik SDP-a Koprivničko – križevačke županije Tomislav Golubić. Na izborima za europski parlament prije pet godina Socijaldemokratska partija osvojila je četiri mandata, a nadaju se da bi barem isti uspjeh mogli ponoviti i u nedjelju, 9. lipnja kada su na rasporedu izbori za Europski parlament.

-Ovi izbori su barem jednako važni kao oni što su bili 17. travnja i zato molim građane da izađu. Kad gledamo zadnji mandat europskih parlamentaraca vjerujem da građani teško mogu nabrojati i dva s liste HDZ-a, ali zato jako dobro znaju tko je sve zastupao SDP ovih pet godina. To nam daje optimizam da očekujemo dobar rezultat na izborima, a nadamo se ako ne bolje, onda barem istom rezultatu kao prije pet godina – istaknuo je Golubić dok je Jakšić pozvao žitelje Koprivničko – križevačke pozvao da glasaju za listu koju predvodi SDP.

-Ponosan sam što smo imali ekipu parlamentaraca koji su odradili sjajan posao. Koji su bili izuzetno prepoznatljivi i koji su svojim politikama i svime onime što su nametali kao temu u Europskom parlamentu pokazali da im je primarno stalo do interesa građane naše Hrvatske. Izađite na izbore i glasajte za one koji su pokazali da su im bitniji interesi Hrvatske od interesa njihove političke stranke. Ova ekipa je jamstvo da se hrvatski glas jasno, glasno i argumentirano čuje u Bruxellesu – kazao je Jakšić, a zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula pozvao je građane da daju povjerenje SDP-ovoj listi.

-U proteklih pet godina smo nas četvero dali sve od sebe da afirmiramo neke konkretne interese Hrvatske i projekte od kojih su hrvatski građani imali koristi. Zato imam puno pravo kada pozivamo građane da izađu na izbore da kažemo to su izbori koji su važni prije svega građanima. U Europskom parlamentu donose se odluke koje se direktno primjenjuju u Hrvatskoj. Prošlo je 11 godina od ulaska Hrvatske u EU, a dok smo uspješni po povlačenju novca iz europskih fondova, Hrvatska je pod vodstvom HDZ-a koji se sada uortačio s Domovinskim pokretom podbacili smo u povlačenju europskih vrijednosti – kazao je Picula dok je Vešligaj istaknuo da će u Europskom parlamentu biti glas sjevera Hrvatske, manjih gradova i općina.

-Pokazali smo da znamo koristiti novac iz europskih fondova, ali moramo ga iskoristiti za konkretne stvari za naše građane. Ako želimo ljude uistinu ovdje zadržati oni trebaju imati mogućnost kupnje stana koji je danas u Hrvatskoj nažalost postao nešto teško priuštivo za mladog čovjeka. Trebamo bolju mobilnost i povezanost, a novac iz fondova može se bolje iskoristiti – rekao je Vešligaj, a nositeljica liste SDP-a za Europski parlament i možda i najprepoznatljivija hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan istaknula je kako joj je uvijek drago doći u Koprivnicu.

-Dobar dio karijere u Europskom parlamentu sam posvetila borbi za ravnopravnost naših građana na zajedničkom tržištu Europske unije. Činjenica je da smo bili tretirani kao građani drugog reda. Na primjer Vegeta, provedeno je jedno istraživanje i ono je pokazalo da je svuda iste kvalitete što znači da jedna hrvatska kompanija ima proizvod kojim tretira sve građane EU jednako, ali nažalost ima onih koji su nas tretirali kao građane drugog reda. Upravo je to jedan od konkretnih primjera kako Europska unija može imati pozitivan utjecaj na živote građana. Nadam se da će na ovim izborima upravo ta marljivost biti spona između nas i hrvatskih građana koji ovdje žive i da će SDP ponoviti jako dobar rezultat – kazala je Borzan i dodala da od svih tema građane najviše zanimaju ekonomska pitanja.

-To je stvaranje novih radnih mjesta i pristojna plaća koja omogućuje kvalitetan život. Naša vizija je pravedna, poštena i sigurna Europa u kojoj žive ravnopravni građani. Kako bismo te ciljeve ostvarili svakako je nužno da nemamo ovako veliki jazi između plaća u smislu da mali broj ljudi živi kao bogovi, a veliki broj jedva spaja kraj s krajem. Mi SDP-ovci u Europskom parlamentu do sada smo bili posvećeni borbi za minimalnu plaću, a nastavit ćemo tako i dalje. Mi smo se marljivošću dokazivali kao europarlamentarci, a mislim da su hrvatski građani u ovom periodu imali prilike vidjeti da i tih nekoliko glasova itekako puno znači jer ako se zalažete za prave stvari koje prepoznaju i ostali zastupnici, možete ostvariti zacrtane ciljeve. Mi smo se znali nametnuti i to ćemo nastaviti i dalje i zato se toplo nadam podršci našoj SDP-ovoj listi broj 22 u cijeloj Hrvatskoj, a osobito ovdje gdje smo već kroz dugi niz godina prepoznati kao izuzetno glasna i organizirana opcija koja brine o malom čovjeku – istaknula je Borzan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati