Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BUDROVČANI UPOZORAVAJU

FOTO Bunar prekriven trulim daskama zabrinuo mještane: “Zaigrana djeca preko puta čekaju autobus…”

Mještani Budrovca upozorili su nas na problem trošnog i nesigurnog bunara odnosno zdenca koji se nalazi u Bilogorskoj ulici u ovom đurđevačkom prigradskom naselju. Riječ je o bunaru smještenom uz nogostup, a prekriven je tek trulim daskama pa zato i ne čudi da mještani strahuju da bi se nešto moglo dogoditi.

– Bunar je prekriven tek trulim daskama i tako stoji već neko vrijeme. Nije nam svejedno i uvijek kada prolazim ondje strahujem da bi netko mogao upasti u njega. Odmah preko puta ceste nalazi se autobusna stanica i djeca ondje čekaju školski autobus, a znate kakva su djeca. Zaigrana i nestašna i ne volim ni razmišljati o tom bunaru i što se može dogoditi u trenutku nepažnje – upozorila nas je zabrinuta mještanka Budrovca koja svakodnevno prolazi pokraj ovog bunara i strahuje za sigurnost svojih sumještana.

Ova mještanka podsjetila nas je i na slučaj otprije nekoliko godina u Đurđevcu, kada je dvoje mladih upalo u jedan sličan bunar u samom središtu grada. Samom srećom, nitko od njih tada nije teže ozlijeđen i incident u kojem su se djevojka i mladić iskrali iz svatova u obližnjem hotelu nije završio tragično. Sjeli su oni tada na vjerojatno podjednako trule daske kojima je bunar bio pokriven. Daske su pod njihovom težinom popustile, puknule, a oni su upali u bunar dubok oko četiri metra u kojem je na dnu bilo tridesetak centimetar vode. Iako su se Đurđevcem tada odmah počele širiti priče kako su se djevojka i mladić sa svadbe iskrali u naletu strasti, zbog čega su ih odmah prozvali đurđevački Romeo i Julija, kasnije se pojavila verzija da ipak nisu bili ljubavnici, već samo prijatelji. Svejedno, oboje su se prilikom pada ozbiljno natukli, a Budrovčani strahuju da se i u njihovom naselju ne bi dogodilo nešto slično te smo stoga i Gradu Đurđevcu uputili dopis da provjerimo može li se i planira li se što poduzeti po tom pitanju.

– Bunar se nalazi na privatnoj čestici i u privatnom je vlasništvu. Izvršen je uvid u stanje na terenu te je s mještanima i vlasnicima dogovoreno da se ovog tjedna izbetonira i postavi poklopac. Zahvaljujemo na ukazanoj situaciji – stoji u odgovoru Grada Đurđevca pa je za vjerovati da će se i ova potencijalno nesigurno mjesto sanirati i zaštititi kako se ne bi dogodilo nešto loše.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati