Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Dograđena i opremljena pogonska zgrada kod pročistača otpadnih voda

Povodom završetka radova na dogradnji i opremanju pogonske zgrade Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Koprivnica u Herešinu održana je tiskovna konferencija na kojoj su predstavnici KC Voda, Grada Koprivnice, ali i Županije i Ministarstva gospodarstva predstavili ovaj važan projekt koji se provodi u sklopu koprivničke aglomeracije.

Direktor KC Voda Zdravko Petras ovom je prilikom podsjetio u kojoj su fazi sami radovi:

– Na području obuhvata šest općina dosad je izgrađeno 44 kilometara nove kanalizacijske mreže od planiranih 75,5, što je oko 59 posto. Što se tiče obuhvata Koprivnice i prigradskih naselja, postoci su također jako dobri. Izgrađeno je 12,3 km od predviđenih 12,5. Do kraja godine trebalo bi biti iskopano i preostalih 200 metara, uključujući i sanacijske radove da bi mogli krenuti na tehničke preglede – istaknuo je Petras.

Sam uređaj pušten je u rad 2007. godine, da bi sada dogradili i opremili pogonsku zgradu. Prošireno je prizemlje, dograđen je cijeli prostor kata. Radi se o novih 222 kvadrata uredskih, ali i laboratorijskih prostora.

Vrijednost radova iznosio je oko 5 milijuna kuna, a njihovom je realizacijom, kako je rekao Petras, upravo koprivnički pročistač postao najopremljeniji za potrebe uzorkovanja i analize ispravnosti pitke vode kao i pročišćene otpadne vode sa samog uređaja.

Na samom će se pročistaču još zamijeniti dotrajala oprema, što će koštati oko 4,8 milijuna kuna, najavio je Petras.

Nakon uvodnih govora svih predstavnika krenuo se u obilazak novih prostora.

Dodajmo da projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, a provodi ga tvrtka KC Vode u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica i nizom Općina te Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja kao i Hrvatskim vodama.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI