Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
GRAĐANI SKEPTIČNI I PODIJELJENI PO PITANJU JAVNOG GRADSKOG PRIJEVOZA

FOTO Električni busevi od iduće jeseni kružit će gradskim kvartovima

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Koprivnici funkcionira kombijima, koji ulicama kruže uglavnom prazni, Đurđevac ga nema uopće, no zato bi se javni gradski prijevoz uskoro mogao uspostaviti u Križevcima, drugom po veličini gradu u našoj županiji. Naime, ideja se već jedno vrijeme mota po glavama gradskih čelnika, koji su sad u sve odlučili uključiti i građane. Pokrenuli su anketu o istraživanju potreba građana, koja se može ispuniti do kraja studenoga. Tim istraživanjem žele vidjeti potrebe i zainteresiranost te na temelju toga definirati buduće gradske autobusne linije.U Gradu kažu da organiziranog prijevoza u Križevcima nema 30 godina i da će krenuti s pilot linijama koje će pokriti grad i bliža naselja, a kasnije se širiti i na okolna naselja.

– Prijevoz bi se trebao obavljati s električnim autobusima manjih dimenzija koji zadovoljavaju današnje standarde, kako zakonske tako i komfora. Linije, stajališta, vremena polazaka i cijene pokazat će sveobuhvatna studija koja se sada radi i trebala bi biti gotova do proljeća 2024. godine. Shodno tome nadamo se imati prve autobuse na cesti do jeseni 2024. – poručili su iz Grada.

Građani su, po običaju, skeptični. Jedni samo odmahuju rukom i tvrde da nikakve koristi od toga nema, dok drugi prihvaćaju prijedlog, kako bi se barem malo rasteretio gusti promet. Osim toga, Križevci su prilično raštrkani grad, koji broji čak 29 mjesnih odbora, pa ideja gradskih čelnika i ima smisao. Što su nam o svemu rekli građanina ulicama prigorske metropole pročitajte u nastavku.

Što Križevčani kažu o javnom gradskom prijevozu?

Tihomir Miklečić

Nisam čuo ništa o tome, ali ideja nije loša jer je sve prenatrpano automobilima pa bi se u tom slučaju rasteretio promet, ali i parkirna mjesta. Vjerujem da bi ljudi u tom slučaju više koristili javni prijevoz, što sad ne mogu.

Silvija Brunović

Nešto sam načula, ali nisam previše upućena. U svakom slučaju, mislim da ne bi bilo loše, iako smo mali grad. Povezanost bi u tom slučaju bila bolja unutar grada i nekih naselja, pošto su Križevci prilično raštrkani.

Dijana Čeh

Bilo bi zgodno da ima barem jedna linija od željezničkog kolodvora do gradskog groblja, vjerujem da bi je mnogi koristili. Međutim, nisam stručnjak da procijenim naseljenost mjesta i gustoću prometa, to neka drugi rade.

Šime Stipić

Definitivno ne. Premali smo grad, imamo bicikle i začas smo iz jednog dijela grada na drugom. Meni od željezničkog do centra treba 10 minuta pješice tako da ne vidim svrhu u tome da se na području grada uspostavi javni prijevoz.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo

FOTO/VIDEO Nebo je gorjelo, a dresovi se dijelili. Herešinčani slave sjajne rezultate i 60 godina kluba

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati