FOTO Golčani proslavili Dan Općine

Općina Gola prigodnim druženjem mještana i gostiju proslavila je svoj rođendan i blagdan Svetog Antuna, nebeskog zaštitnika. Najzabavniji dio bio je Bambino kup u sklopu kojeg su predstavljeni mladi uzgajivači teladi iz Prekodravlja. Vještine u vođenju telića i svoja obiteljska gospodarstva predstavili su Lovro, Maša, Hana, Vito, Marija, Antonija i Pavao Bogadi, Terezija i Marko Bali, Luka i Lucija Široki, Ivano i Leon Bobovec, Fran Kralj, Edita Blažeković, Petar Petričević, Erik Pali te Matija, Lana i Ante Aščić.

-Mladi uzgajivači najbolje su jamstvo za opstojnost stočarstva u Prekodravlju i ponosno smo što se kod nas od malih nogu marljivo radi na obiteljskim gospodarstvima – naglasio je Tomislav Široki, predsjednik Hrvatske stočarske udruge Gola.

U sklopu proslave organizirana je i izložba koza i kozlića, Konjogojska udruga Prekodravlje pobrinula se za voženje u konjski zapregama, a udruge žena za okrjepu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI