Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Na podravkinom silosu osvanulo nevjerojatno umjetničko djelo

FOTO Impozantan mural oslikali na visini od 40 metara: “Izazovno je, još nismo radili u ovakvim uvjetima”

Ulaz u Koprivnicu ovih je dana dobio novi ukras i simbol dobrodošlice u grad. U sedam radnih dana oslikao ih je street art umjetnik Boris Bare uz pomoć dva asistenta. Bare se s Koprivnicom i njenim “zidovima” susreo treći put. Prvi put na Street art festivalu, njegov drugi rad krasi Osnovnu školu Braće Radić koju je oslikao zajedno s našim Koprivničancem, Zvonimirom Haramijom Hansom, a sada se prihvatio novog velikog izazova, oslikavanja murala površine 300 kvadrata na Podravkinom silosu.

Uz asistenciju Martina Mađara i Michela Kubačeka, a usprkos neprimjerenim i do sad neiskušanim uvjetima, Bare je uspio oslikati mural koji je zamislila Podravka.

Stvorio je djelo koje odražava karakter Koprivnice, a ujedno je spoj tradicije i suvremenosti. Mural odiše detaljima, energijom i bojama koje podsjećaju na bogatu povijest grada, ali istovremeno prenosi suvremeni duh koji oblikuje sadašnjost i budućnost.

– Iz Podravke su izrazili želju da bi htjeli nešto retro, a među ostalim su mi poslali i vrećicu juha pa sam na temu toga napravio osobu koja drži pijetla u ruci i vozi bicikl, što su glavni detalji koji ti padnu na pamet kad netko spomene Koprivnicu – kazao je Bare te pojasnio da slikanje na otvorenom uvijek predstavlja poseban izazov za umjetnike. Kad se ta umjetnost preseli na visinu od 40 metara i temperature oko nule, uvjeti su izuzetno teški. Od umjetnika zahtjeva ne samo umjetničku vještinu nego i hrabrost i tehničku preciznost, a sve to uz pridržavanje sigurnosnih standarda.

Usprkos tome što mu platno nije bio papir nego silos visine 40-ak metara, Boris se prihvatio posla i stvorio impozantno umjetničko djelo.

Vjetar, temperatura, snijeg i druge prirodne neprilike dodatno su ovih dana otežavale posao, čineći ga fizički izazovnim, a povremeno i opasnim.

– Izazovno je, nikad nisam radio u takvim uvjetima, ali u dobrom društvu sve je lakše. Zaključili smo da prosinac baš nije vrijeme za slikanje po vani, ali imamo grijalicu gore, pijemo čajeve, kad nam je baš jako hladno odemo dolje k dečkima u Podravkinu radionu koji lijepo brinu o nama. Najteži dio bio nam je postaviti postaviti cijelu skicu na zid, nakon toga je slijedilo bojanje, a taj dio je išao puno lakše. Povremenom nas je spašavalo i sunce koje je zagrijavalo betonski zid i grijalo – kazao je Bare koji je poznatom gradskom silosu dao trajni pečat i pretvorio ga u umjetničko djelo na ulasku u Koprivnicu.

Sviđa li vam se mural na Podravkinom silosu?

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati