Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ovaj čovjek velikog srca jedan je od rekordera po broju dobrovoljnih davanja krvi

FOTO Ivan (64): Koljena su mi se potrošila od puno seksa!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ivan Petrinić iz Molvi broji sitno do odlaska u penziju. Već u siječnju Ivan stječe starosne uvjete i puni 65 godina, a ovaj čovjek velikog srca jedan je od rekordera po broju dobrovoljnih davanja krvi na ovom području.

– Čak 113 puta dao sam krv. Dobrovoljni darivatelj postao sam još kao 18-godišnjak i godinama sam se redovito odazivao akcijama. Dobivao sam i nagrade i priznanja, no nažalost, zbog zdravstvenih problema više ne smijem davati krv. Imam problema sa šećerom i tlakom tako da ništa više od darivanja krvi – otkrio je Ivan Petrinić kojeg smo susreli na sajmu u Đurđevcu, gdje se zaputio u nabavku zimske garderobe. No, osim zbog zdravstvenih problema koji su ga onemogućili u daljnjem davanju krvi, Petrinić ima ozbiljnih problema i s koljenima.

– Desno koljeno sam operirao kod dr. Mraza u Koprivnici, a sada čekam na operaciju lijevog. I to čekam već godinu i pol dana jer mi je rečeno kako je najbolje da između dvije operacije mora proći određeno vrijeme. Što je bilo s koljenima? Bit će da su se potrošila od puno seksa! – kazao je pola u šali, pola možda u zbilji ovaj Molvarac vedrog duha i istaknuo da je vjerojatniji razlog ne samo godina proizvodnje, već i činjenica da je dobar dio radnog vijeka proveo na nogama radeći u građevini.

– Desno koljeno, koje mi je operirano, sada je u odličnom stanju, no što mi to vrijedi kada me lijevo jako boli i ne mogu stajati bez štake. Kada i drugo operiram, rečeno mi je da ću biti kao dečec. Nije baš da sto posto vjerujem u to, no siguran sam da će biti puno bolje. Problem je samo što moram tako dugo čekati na novu operaciju – rekao je Petrinić i dodao da je već razmišljao o odlasku na operaciju u bjelovarsku bolnicu, no odgovorili su ga od toga.

– Svi mi govore da je bolje da ne idem u Bjelovar na operaciju, već da čekam svoj termin u koprivničkoj bolnici jer su tu puno bolji liječnici. Trenutačno sam bez posla, no još malo me dijeli od odlaska u mirovinu. Snalazim se nekako, provlačim, imam nešto zemlje, a nekako mogu i razumjeti da me nitko više ne želi zaposliti kad sam u ovakvom stanju – zaključio je Perinić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OKOLNOSTI DOGAĐAJA SE UTVRĐUJU

Učenik pao s prvog kata ludbreške osnovne škole, teško je ozlijeđen

Dovršeno je kriminalističko istraživanje

Pokušaj ubojstva kod Đurđevca: Ispalio metak u mladića (24) koji je sjedio u kombiju

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati